Bakan Kasapoglu, Izmir'de kadin muhtarlar ve STK temsilcileriyle bir araya geldi:Ali Korkmaz- "Sporuyla, siyasetiyle, sanatiyla, is dünyasiyla, sosyal kurumlariyla, kuruluslariyla, kadinin rolünü, misyonunu birlikte artiracagiz, büyütecegiz ve güçlendirecegiz"

Bakan Kasapoglu, Izmir'de kadin muhtarlar ve STK temsilcileriyle bir araya geldi:Ali Korkmaz- "Sporuyla, siyasetiyle, sanatiyla, is dünyasiyla, sosyal kurumlariyla, kuruluslariyla, kadinin rolünü, misyonunu birlikte artiracagiz, büyütecegiz ve güçlendirecegiz"

IZMIR (AA) - Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, "Sporuyla, siyasetiyle, sanatiyla, is dünyasiyla, sosyal kurumlariyla, kuruluslariyla, kadinin rolünü, misyonunu birlikte artiracagiz, büyütecegiz ve güçlendirecegiz." dedi.

AK Parti Izmir Il Kadin Kollari Baskanliginin bir otelde düzenledigi Kadin Sivil Toplum Kuruluslari, Kooperatif ve Muhtarlar Bulusmasi'na katilan Kasapoglu, kadinlarin Milli Mücadele döneminde ve Türkiye'nin kalkinma sürecinde her zaman ön planda oldugunu söyledi.

Kasapoglu, kadinlarin her alanda öncü misyon üstlendigini belirterek, söyle konustu:

"Sporuyla, siyasetiyle, sanatiyla, is dünyasiyla, sosyal kurumlariyla, kuruluslariyla, kadinin rolünü, misyonunu birlikte artiracagiz, büyütecegiz ve güçlendirecegiz. Son 21 yillik çabamiz, liderimizin ortaya koydugu performans da bizim en büyük referansimizdir. Buradaki samimiyet, sahici yaklasimdir bizim referansimiz ve bundan sonra da kadini bir birey, özne olarak gören anlayisla, bir figüran degil ana aktör olarak görerek devam edecegiz."

Bakanlik olarak odaklarinda öncelikle gençlerin ve kadinlarin bulundugunu kaydeden Kasapoglu, "Kadinlarin talepleri, ihtiyaçlari, tercihleri önceligimizdir. Kadin odakli spor politikamizda da kadinlarin bu anlamdaki katkisini, katilimini çok ama çok önemsiyorum." ifadesini kullandi.

Bakan Kasapoglu, 14 Mayis'ta yüksek katilimli bir seçimi geride biraktiklarini hatirlatarak, "Bize oy versin vermesin sandiga giden her bir vatandasimiza saygimiz sonsuzdur, basimizin tacidir ve seçimin kazanani Türkiye olmustur, 85 milyon olmustur. 28 Mayis'ta yine bir seçime gidecegiz, inaniyoruz ki yine Türkiye kazanacak, 85 milyon kazanacak. Seçimin kaybedeni olmayacak." diye konustu.

Izmir'in 28 Mayis'ta Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'a güçlü bir destek verecegine inandigini kaydeden Kasapoglu, "Türkiye Yüzyili noktasindaki hedefleri yakalama adina, diplomasideki gücümüzü, uluslararasi siyasetteki karizmamizi daha farkli noktaya tasima adina gelin hep birlikte 'Recep Tayyip Erdogan' diyelim." dedi.

Toplantiya AK Parti Izmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankiri ile Il Kadin Kollari Baskani Dilek Yildiz Büyükdag da katildi.