Bakan Kacir, TEKNOFEST Izmir'in açilis töreninde konustu:Zeynep Duyar- "Savunma sanayisinde büyük bir atilimi nasil gerçeklestirdiysek çevreden enerjiye, iklimden sagliga, turizmden engelsiz yasam teknolojilerine kadar tüm alanlarda gençlerimizin kuracagi teknoloji girisimleriyle yine büyük basarilara imza atacagiz" - "Bugün hep birlikte bölgesinde güç unsuru, dünyada oyun kurucu bir Türkiye’yi insa ediyoruz. Dünya devletleriyle açilan arayi, 20 yila 100 yillik projeler sigdirarak kapatiyoruz"

Bakan Kacir, TEKNOFEST Izmir'in açilis töreninde konustu:Zeynep Duyar- "Savunma sanayisinde büyük bir atilimi nasil gerçeklestirdiysek çevreden enerjiye, iklimden sagliga, turizmden engelsiz yasam teknolojilerine kadar tüm alanlarda gençlerimizin kuracagi teknoloji girisimleriyle yine büyük basarilara imza atacagiz"
- "Bugün hep birlikte bölgesinde güç unsuru, dünyada oyun kurucu bir Türkiye’yi insa ediyoruz. Dünya devletleriyle açilan arayi, 20 yila 100 yillik projeler sigdirarak kapatiyoruz"

IZMIR (AA) - Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir, gelecegin Türkiye'sini insa ederken dünyanin en büyük uzay, havacilik ve teknoloji festivali TEKNOFEST gençligine ihtiyaçlari oldugunu belirterek, "Savunma sanayisinde büyük bir atilimi nasil gerçeklestirdiysek çevreden enerjiye, iklimden sagliga, turizmden engelsiz yasam teknolojilerine kadar tüm alanlarda gençlerimizin kuracagi teknoloji girisimleriyle yine büyük basarilara imza atacagiz." dedi.

Anadolu Ajansinin (AA) 9'uncu kez global iletisim ortagi oldugu, Türkiye Teknoloji Takimi Vakfi (T3 Vakfi) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanligi yürütücülügünde Izmir Çigli Havaalani'nda düzenlenen TEKNOFEST’in açilisi, Bakan Kacir, TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfi Mütevelli Heyeti Baskani Selçuk Bayraktar ve Izmir Valisi Süleyman Elban'in katildigi törenle gerçeklestirildi.

Bakan Kacir, burada yaptigi konusmada, Türk milletinin bagimsizlik yürüyüsünde Izmir’in kurtulusunun önemli bir dönüm noktasi olduguna isaret ederek, Türk milletinin kodlarinda esaret bulunmadigi gerçeginin "Büyük Taarruz" ile tüm dünyaya bir kez daha kanitlandigini söyledi.

Izmir'in 9 Eylül sabahinda kurtulusunun "hasta adam" zannedilen Türk milletinin küllerinden dogusunun nisanesi oldugunu vurgulayan Kacir, bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarina Allah'tan rahmet diledi.

Kacir, Cumhuriyetin ikinci yüzyilina adim atarken Türkiye'nin yeniden tarih sahnesinde bulundugunu, oyun kurucu ve söz sahibi kimligiyle bir dünya devleti oldugunu ifade etti.

Artik Ali Kusçu'nun, Fergani'nin, Ulug Bey'in, Hezarfen'in mirasinin Türk gençliginin ellerinde yükseldigini vurgulayan Kacir, Vecihi Hürkus'un, Nuri Demirag'in, Sakir Zümre'nin akamete ugratilmis nice girisiminin bir adim ötesine geçip gelecege isik tutan atilimlarla yeniden hayat buldugunu anlatti.

Bakan Kacir, karaya, havaya, mavi sulara ve hatta uzaya Türk'ün damgasinin vurulduguna dikkati çekerek, konusmasini söyle sürdürdü:

"Milletimizin kendisi için çizilen senaryolari yirtip attigi, Anadolu'nun öz güvenini yeniden kazandigi bir çagdayiz. Bugünün Türkiye'sinde kaybedecek bir dakikaya, ugrayacak tek bir hayal kirikligina dahi tahammülümüz yok. Son 20 yilda, Anadolu topraklarinda sakli cevherlerimizi çikarmaya ugrastik. Fikirden ürüne giden yolda gerekli altyapiyi gençlerimiz için tesis ettik. Bugün hep birlikte bölgesinde güç unsuru, dünyada oyun kurucu bir Türkiye'yi insa ediyoruz. Dünya devletleriyle açilan arayi, 20 yila 100 yillik projeler sigdirarak kapatiyoruz."

- "Bize düsen TEKNOFEST kusaginin önünü açmaktir"

Kacir, zor kararlari güçlü iradelerin verdigini belirterek, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in ortaya koydugu irade, durus ve kararlilikla "Türkiye Yüzyili"nda, "Milli Teknoloji Hamlesi" yolculuguna devam ettiklerini söyledi.

Bu yüzyilda Türk'ün yildizinin parlayacagini vurgulayan Kacir, söyle devam etti:

"Inaniyoruz ki bu çagda tüm dünyayi Türk'ün rüzgari saracak. Iste Milli Teknoloji Hamlesi ile birlikte bu rüzgar, firtinaya dönüsecek. Milli Teknoloji Hamlesi, kritik teknolojilerde 'Tam Bagimsiz Türkiye' iddiasiyla devam eden yolculugumuzdur, küresel teknoloji tekellerine esasli bir itirazdir, savas paradigmalarini degistiren Türk SIHA'laridir, küresel marka olma iddiasiyla yola çikan Türkiye'nin otomobilidir. Denizlerde TCG Anadolu, göklerde HÜRKUS'tur, ATAK'tir, ANKA'dir, BAYRAKTAR, AKINCI, KIZILELMA'dir. Milli Teknoloji Hamlesi, TEKNOFEST kusagidir. Milli Teknoloji Hamlesi yolculugumuzda heyecanini ve coskusunu hiç yitirmeyen Türk gençligi, gelecege umutla bakmamizi saglayan iradenin ve öz güvenin adidir. Artik, baskalarinin gelistirdigi teknolojileri alkislayan degil, hayalleriyle fikirleriyle projeleriyle kimilerinin gipta kimilerinin kiskançlikla izledigi bir Türk gençligi geliyor. Bize düsen de TEKNOFEST kusaginin önünü açmaktir."

- "Yikilmak, pes etmek yok"

TEKNOFEST'in ilkini 2018’de Istanbul'da düzenlediklerinde 14 teknoloji yarismasina 20 bin gencin katildigini animsatan Kacir, geçen 5 yilda atilan adimlarin büyük bir toplumsal seferberligin baslangici oldugunu belirtti.

Bu yil 337 bin takim, 1 milyon yarismaciyla dünyada esi ve benzeri olmayan rekorlara imza attiklarini vurgulayan Kacir, "Istanbul ve Ankara'da toplamda 3,5 milyon ziyaretçimizi agirladik. Milletimizin TEKNOFEST'lere gösterdigi teveccühten ve Milli Teknoloji Hamlesi hedeflerimiz dogrultusunda gençlerimizi yüreklendirmesinden dolayi büyük bir mutluluk içindeyiz." degerlendirmesinde bulundu.

Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir, gençlerin yarinlarin umudu oldugunu dile getirerek, sunlari kaydetti:

"Gelecegin Türkiye'sini insa ederken alin terinize ve akil terinize ihtiyacimiz var. Yikilmak, pes etmek yok. Savunma sanayisinde büyük bir atilimi nasil gerçeklestirdiysek, burada TEKNOFEST alaninda görüyoruz ki, çevreden enerjiye, iklimden sagliga, turizmden engelsiz yasam teknolojilerine kadar tüm alanlarda gençlerimizin kuracagi teknoloji girisimleriyle yine büyük basarilara imza atacagiz. Sizlerle bulusacagimiz her TEKNOFEST'te yeni basari hikayeleri yazacagiz. Unutmayin ki her zaman siz gençlerimizle birlikte olacagiz. Unutmayin bizim bu topraklara, istiklal mesalesini yakan Izmir'e, bagimsizligindan tarih boyunca asla ödün vermeyen Türk milletine borcumuz var."