Bakan Kacir, Bakü'de düzenlenen 74. Uluslararasi Uzay Kongresi'nde konustu:Ayse Böcüoglu Bodur,Zeynep Duyar,Ruslan Rehimov- "Tarih boyunca farkli bölge ve medeniyetlere mensup arastirmaci ve mucitler, uzaydaki bilimsel arastirmalara deger katti. Kimseyi geride birakmadan herkesin bu yolculukta yer almasi için birlikte çalismaliyiz" - "Hükümetimiz, 2026'da Uluslararasi Uzay Kongresi'ne Antalya'da ev sahipligi yapma adayligimizi destekleme konusunda tam kararlidir"

Bakan Kacir, Bakü'de düzenlenen 74. Uluslararasi Uzay Kongresi'nde konustu:Ayse Böcüoglu Bodur,Zeynep Duyar,Ruslan Rehimov- "Tarih boyunca farkli bölge ve medeniyetlere mensup arastirmaci ve mucitler, uzaydaki bilimsel arastirmalara deger katti. Kimseyi geride birakmadan herkesin bu yolculukta yer almasi için birlikte çalismaliyiz"
- "Hükümetimiz, 2026'da Uluslararasi Uzay Kongresi'ne Antalya'da ev sahipligi yapma adayligimizi destekleme konusunda tam kararlidir"

BAKÜ (AA) - Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir, iletisimden güvenlige kadar birçok alanda dönüsümü sekillendiren uzay teknolojilerinin rolünün artmaya devam ettigini belirterek, "Tarih boyunca farkli bölge ve medeniyetlere mensup arastirmaci ve mucitler, uzaydaki bilimsel arastirmalara deger katti. Kimseyi geride birakmadan herkesin bu yolculukta yer almasi için birlikte çalismaliyiz." dedi.

Kacir, Azerbaycan'da düzenlenen 74. Uluslararasi Uzay Kongresi'nde (IAC) yaptigi konusmada, uzaya adanmis en büyük etkinlige katilmaktan mutluluk duydugunu söyledi.

Iletisimden güvenlige kadar birçok alanda dönüsümü sekillendiren uzay teknolojilerinin rolünün artmaya devam ettigini dile getiren Kacir, "Ancak hala geçerliligini koruyan bir soru var, tüm insanlik uzaydan faydalanabilecek mi? Tarih boyunca farkli bölge ve medeniyetlere mensup arastirmaci ve mucitler, uzaydaki bilimsel arastirmalara deger katti. Kimseyi geride birakmadan herkesin bu yolculukta yer almasi için birlikte çalismaliyiz. Türkiye'de milletimizin yüksek teknoloji toplumuna dönüsme yönünde yogun bir çabasi var." ifadelerini kullandi.

Kacir, dünyanin her yerinden konuklarin agirlandigi dev teknoloji etkinlikleri düzenlediklerini belirterek, "Hükümetimiz, 2026'da IAC'ye Antalya'da ev sahipligi yapma adayligimizi destekleme konusunda tam kararlidir." dedi. ???????

Bakan ???????Kacir, Bakü ve IAC temaslari kapsaminda Azerbaycan Ekonomi Bakani Mikayil Cabbarov ve Birlesik Arap Emirlikleri Halk Egitimi ve Ileri Teknoloji'den Sorumlu Devlet Bakani Sarah Al Amiri ile ikili görüsmeler yapti.