Bakan Çavusoglu'ndan Pakistan Basbakani ve Disisleri Bakani'na geçmis olsun telefonuMuhammet Tarhan

Bakan Çavusoglu'ndan Pakistan Basbakani ve Disisleri Bakani'na geçmis olsun telefonuMuhammet Tarhan

ANKARA (AA) - Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Pakistan Basbakani Sahbaz Serif ve Disisleri Bakani Bilaval Butto Zerdari ile telefonda görüserek depremden etkilenen Pakistan'a geçmis olsun dileginde bulundu ve hayatini kaybedenler için taziye dileklerini iletti.

Disisleri Bakanligindan yapilan bilgilendirmeye göre, Çavusoglu, Serif ve Zerdari ile telefonda görüstü.

Bakan Çavusoglu, görüsmelerde, Afganistan'in Hindikus bölgesinde meydana gelen ve Pakistan'i da etkileyen 6,5 büyüklügündeki deprem nedeniyle geçmis olsun ve taziye dileklerini ileterek Pakistan'la dayanismasini dile getirdi.

Pakistan Basbakani Serif ve Disisleri Bakani Zerdari de Bakan Çavusoglu'na tesekkür etti.

Öte yandan Twitter hesabindan Ingilizce yaptigi paylasimda Çavusoglu, depremin etkiledigi Pakistan, Afganistan, Kazakistan, Kirgizistan, Özbekistan, Türkmenistan, Tacikistan ve Hindistan ile tam dayanisma içinde olduklarini belirterek "Düsüncelerimiz ve dualarimiz (depremden) etkilenenlerle birlikte." mesajini paylasti.

Çavusoglu, Pakistan ve Afganistan'da hayatini kaybedenlerin ailelerine bassagligi diledi.

Afganistan'in Hindikus bölgesinde 21 Mart'ta 6,5 büyüklügünde deprem meydana gelmis, deprem Pakistan basta olmak üzere Hindistan ve bazi Orta Asya ülkelerinde de güçlü sekilde hissedilmisti.