BM: Tahil Koridoru Anlasmasi'nin sürekliligini saglamak için elimizden gelenin en iyisini yapacagizMuhammet Ikbal Arslan

BM: Tahil Koridoru Anlasmasi'nin sürekliligini saglamak için elimizden gelenin en iyisini yapacagizMuhammet Ikbal Arslan

CENEVRE (AA) - Birlesmis Milletler (BM), Tahil Koridoru Anlasmasinin bütünlügünün ve sürekliliginin saglanmasi için elden gelenin en iyisinin yapilacagini açikladi.

BM Cenevre Ofisi'nde Sözcü Alessandra Vellucci moderatörlügünde haftalik basin toplantisi düzenlendi.

Vellucci, Tahil Koridoru Anlasmasi'nin uzatilmasiyla ilgili son duruma iliskin gazetecilerin sorularini yanitladi.

AA muhabirinin, "Sizin de ifade ettiginiz gibi Tahil Koridoru Anlasmasi ile ilgili istisareler halen devam ediyor. Yarin (18 Mart) sona erecek anlasmanin daha fazla uzatilmamasi gibi bir ihtimal var mi?" sorusunu yanitlayan Vellucci, "Bu görüsmelerin sonucu ve yarin anlasmanin uzatilmasi ile ilgili ne olacagi konusunda spekülasyon yapmayacagiz. Size söyleyebilecegimiz sey, bugün ve gerekli oldugu sürece, bu anlasmanin bütünlügünü ve sürekliligini saglamak için elimizden gelenin en iyisini yapacagimizdir. Bu konu hakkinda söyleyebileceklerim bu kadar." ifadelerini kullandi.

Vellucci, Rusya makamlari tarafindan gelen "anlasma 60 süreyle uzatildi" yönündeki açiklamalara iliskin de taraflarin pozisyonlarini söyleyebilecegini belirterek, "Su anda söyleyebilecegim tek sey görüsmelerin devam ettigidir." degerlendirmesini yapti.

Alessandra Vellucci, herkese açik ve herkesin okuyabilecegi anlasmanin (Tahil Koridoru Anlasmasi) uzatilmasinin 120 gün süreyle öngörüldügünü hatirlatti.

Vellucci, "Devam eden görüsmeler var ve ne olacagi konusunda spekülasyon yapmayacagiz. Bu tartismalarin sonucunu ve ne olacagini görecegiz." diye konustu.

"BM, bu istisarelere dogrudan müdahil oluyor mu?" sorusunu ise Vellucci, "Her seviyede istisarelerle ilgileniyoruz." seklinde yanitladi.