BBP Genel Baskani Destici, basin toplantisi düzenledi:Esra Agaçyetistiren- "Azerbaycan, kendi topraklarinda, uluslararasi hukukun ve 2. Karabag Savasi sonrasinda Ermenistan'in da imzasinin bulundugu anlasmanin gereklerini yerine getiriyor"

BBP Genel Baskani Destici, basin toplantisi düzenledi:Esra Agaçyetistiren- "Azerbaycan, kendi topraklarinda, uluslararasi hukukun ve 2. Karabag Savasi sonrasinda Ermenistan'in da imzasinin bulundugu anlasmanin gereklerini yerine getiriyor"

ANKARA (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskani Mustafa Destici, Azerbaycan'in, kendi topraklarinda, uluslararasi hukukun ve 2. Karabag Savasi sonrasinda Ermenistan'in da imzasinin bulundugu anlasmanin gereklerini yerine getirdigini söyledi.

Parti genel merkezinde düzenledigi basin toplantisinda, Azerbaycan'in Karabag'daki antiterör operasyonunu degerlendiren Destici, Karabag'in, bir Azerbaycan topragi parçasi oldugunun kabul edildigini, Türk'ün cografyasinda, savas, kan, gözyasinin dinmedigini belirtti.

Destici, Karabag'daki Ermeni unsurlarinin, Hinçak, Tasnak çeteleri kafasiyla, orada çetelesip bir eskiyalik yaparak huzursuzluk çikardigini kaydeden Mustafa Destici, "Azerbaycan, kendi topraklarinda, uluslararasi hukukun ve 2. Karabag Savasi sonrasinda Ermenistan'in da imzasinin bulundugu anlasmanin gereklerini yerine getiriyor." dedi.

Fransa Disisleri Bakanliginin, Azerbaycan'in Karabag'daki antiterör tedbirlerine iliskin elestirisini de degerlendiren Destici, sunlari söyledi:

"Fransa, orada olup bitenleri en az bizim kadar biliyor ama tarafi belli, Osmanli'nin son dönemlerinde, Hinçak ve Tasnaklarin tarafini tuttuysa ve daha sonra Asala'nin tarafini tuttuysa, daha sonra onun bir uzantisi olan PKK'nin tarafini tutuysa bugün de Karabag'in eskiya Ermeni çetelerinin tarafini tutuyor, sanki Azerbaycan orada kendi topragi degilmis de sanki Ermenistan topragina ya da sivil halka saldiriyormus gibi bir durum ortaya çikarmaya çalisiyor ve dünyayi yaniltmaya çalisiyor. Fransa ve onun gibi düsünenleri siddetle kiniyoruz. Eger gerçegi görmek istiyorlarsa Azerbaycan orada, Karabag orada, buyursunlar gitsinler ne oldugunu kendi gözleriyle görsünler."

- "Türk milleti, bunlarin yereldeki iktidarlarina da son verecek"

BBP Genel Baskani Destici, bir gazetecinin, Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer'in, LGBT'ye destek açiklamasina yönelik sorusuna, "Milletin inancinin, kültürünün, ahlakinin karsisinda ne kadar sapkin anlayis varsa sahip çikiyor, bunlarin Izmir'de köklesmesine ve yayilmasina, yer bulmasina destek veriyor. Buna dünyanin pek çok devleti artik karsi çikiyor. BM Genel Kurulunda da bu dile getirildi. Bu bir sapkinlik, toplum, aile, ahlak düsmanligidir. Ama insallah önümüzdeki yerel seçimlerde, kahraman Türk milleti, bütün Türkiye sathinda bu anlayisa sahip olan, CHP'li belediyeleri, onun kuyruguna takilan, Yesil Sol, HDP, PKK gibi, bunlarin yereldeki iktidarlarina da son verecektir." yanitini verdi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün fotografina yönelik uygunsuz hareketler yaptigi belirlenen bir ögrencinin görüntülerinin sosyal medyada paylasildiginin belirtilmesi üzerine de Destici, bunun çok asagilik bir davranis oldugunu vurgulayarak, "Türk demek onurlu insan, karsisindakine saygi gösteren insan demektir. Mustafa Kemal Pasa, Kurtulus Savasi'mizin baskomutanidir, Cumhuriyetimizin kurucusu, bu milletin tüm fertlerinin ortak degeridir. Bu çirkin saldiri büyük bir ahlaksizliktir, kiniyorum." dedi.