Avustralya Basbakani Albanese, Hindistan-Avustralya Yillik Zirvesi'ne katilacakYavuz Aydin

Avustralya Basbakani Albanese, Hindistan-Avustralya Yillik Zirvesi'ne katilacakYavuz Aydin

ANKARA (AA) - Avustralya Basbakani Anthony Albanese, ilk defa yüz yüze yapilacak Hindistan-Avustralya Yillik Zirvesi'ne katilmak üzere Hindistan'a gitti.

Albanese, Hindistan'a hareketinden önce sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, "Avustralya ve Hindistan arasinda ortak çikarlar ve demokratik degerlerin yani sira halklarimiz arasindaki baglar ile sevgi dolu ancak amansiz bir sportif rekabetle desteklenen zengin dostluk iliskisi mevcut." ifadesini kullandi.

Hindistan ile ticari iliskilerin Avustralyali isletmelere ve çalisanlara büyük imkanlar sagladigini belirten Albanese, Avustralya'nin içinde barindirdigi genis ve zengin Hint-Avustralya yapisiyla daha iyi bir yer oldugunu vurguladi.

Albanese, "Bu gezi, Hindistan ile baglarimizin derinlestirilmesinin yani sira bölgemizdeki istikrar ve büyümeye olan taahhüdümüzün göstergesidir." ifadesini kullandi.

Hindustan Times'in haberine göre, Albanese zirve kapsaminda 8-11 Mart'ta Hindistan'da olacak.

Avustralyali bakanlar ve is insanlarindan olusan heyetin de eslik ettigi Albanese, Ahmedabad, Mumbai ve Yeni Delhi kentlerini ziyaret edecek.

Uçagi, Ahmedabad'daki Sardar Vallabhbhai Patel Havalimani'na inis yapan Albanese buradaki yetkililer tarafindan çiçeklerle karsilandi.

Albanese daha sonra, Sabarmati Ashram'i (Mahatma Gandhi'nin ikamet ettigi ev) ziyaret etti.

Ahmedabad'dan, Hindu bahar festivali Holi'ye katilmak üzere Raj Bhavan'a geçecek Albanese'in, yarin da Hindistan Basbakani Narendra Modi ile birlikte Hindistan-Avustralya arasinda oynanacak Border-Gavaskar Kupasi test kriket maçini seyretmesi bekleniyor.

Albanese, Hindistan ziyareti çerçevesinde, Yeni Delhi'deki Cumhurbaskanligi Külliyesi Rashtrapati Bhawan'da 10 Mart'ta yapilacak kabul törenine katildiktan sonra Raj Ghat Mahatma Gandhi Aniti'na çelenk birakacak.