Ata Ittifaki'nin cumhurbaskani adayi Ogan'dan, CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu'na ziyaret:Hüseyin Cem Dagistanli- "Biz, Türkiye'nin demokratik bir ortamda, seçim güvenliginin saglanmis oldugu ve vatandaslarin aslinda herhangi bir soru isaretinin olmadigi bir seçime gitmek istiyoruz"

Ata Ittifaki'nin cumhurbaskani adayi Ogan'dan, CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu'na ziyaret:Hüseyin Cem Dagistanli- "Biz, Türkiye'nin demokratik bir ortamda, seçim güvenliginin saglanmis oldugu ve vatandaslarin aslinda herhangi bir soru isaretinin olmadigi bir seçime gitmek istiyoruz"

ANKARA (AA) - Ata Ittifaki'nin cumhurbaskani adayi Sinan Ogan, CHP Genel Baskani ve Millet Ittifaki'nin cumhurbaskani adayi Kemal Kiliçdaroglu'nu ziyaret etti.

Ogan ve beraberindeki heyeti, CHP Genel Merkezi'ne gelislerinde, Genel Baskan Yardimcisi Oguz Kaan Salici karsiladi.

Kiliçdaroglu ile yaklasik yarim saat süren görüsmelerinin ardindan açiklamalarda bulunan Ogan, "Bugün seçim güvenligiyle ilgili endiselerimizi paylasmak için kendisini ziyaret ettik. Millet Ittifaki'nin ve Cumhuriyet Halk Partisinin çalismalarindan bahsettiler. Bununla ilgili karsilikli olarak veri alisverisinde bulunmak için arkadaslari görevlendirdik ve bu seçimin selameti için bundan sonra da diyalog kapilarini açik tutacagimizi ifade ettik." dedi.

Sinan Ogan, sunlari kaydetti:

"Bizim baslica endiselerimiz, geçmis dönem verilerine baktigimizda yaklasik bir milyon civarinda normal nüfus artisinin disinda bir seçmen fazlasi oldugunu görüyoruz. Ikinci olarak yabanci seçmenlerin agirlikta oldugu yönünde endiselerimiz var. Geçtigimiz günlerde sadece bir binada yayimlanan seçmen listesinde, oldukça fazla sayida Suriyeli, Irakli, baska bölgelerden, Afganistanli, Pakistanli seçmenlerin oldugunu tespit ettik. Üçüncü endise kaynagimiz deprem dolayisiyla bölgeyi terk eden 2 milyonun üzerinde seçmenin sadece 450 bininin kayit altina alinmasi, yani oy kullanacak bir noktaya getirilmesi, ama 1 milyon 626 bin seçmenin ise kayit yaptirmamis olmasidir."

- "Gündemimiz, seçim güvenligi"

Kahramanmaras merkezli depremlere de deginen Ogan, "Açiklanan depremdeki kayip sayilarinin daha üzerinde bir kayip oldugunu düsünüyoruz. Bu konuyla ilgili deprem brifingi aldigimda Sayin Naci Görür'ün de kayip sayisinin çok daha fazla oldugu yönünde ifadeleri vardi." diye konustu.

Mühürsüz oylarla ilgili de Ogan, "Mühürsüz oy meselesi konusunda son yayimlanan yönetmelikte yine açiklarin oldugunu görüyoruz. Deniyor ki 'eger sandik görevlileri iyi niyetle unutmussa mühür basmayi, o zaman onlar geçerli sayilacak'. YSK, sandik görevlilerinin iyi niyetini nasil test edecek? Dogrusunu isterseniz merak ediyoruz. Biz, Türkiye'nin demokratik bir ortamda, seçim güvenliginin saglanmis oldugu ve vatandaslarin aslinda herhangi bir soru isaretinin olmadigi bir seçime gitmek istiyoruz." ifadesini kullandi.

Ata Ittifaki'nin gündeminde seçim güvenliginin oldugunu dile getiren Ogan, "Bizim tespitlerimiz, öngörülerimiz, ülkemizin bu en önemli seçiminde hala karanlik noktalarin, gri alanlarin oldugu yönündedir." degerlendirmesinde bulundu.

Konuyla ilgili, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve Memleket Partisi Genel Baskani Muharrem Ince'yi de ziyaret ederek degerlendirmede bulunmak istediklerini belirten Ogan, "Gündemimiz tek bir basliktadir. Seçim güvenligiyle ilgilidir. Onun disinda herhangi bir konuda ne Sayin Kiliçdaroglu ve diger sayin adaylarla görüsmemiz olmadi." sözlerini sarf etti.

- "Hepimizi birden davet edin"

Açiklamalarinin ardindan gazetecilerin sorularini yanitlayan Ogan, "Cumhurbaskani adaylarini, televizyonda tartismak üzere davet edecek misiniz?" sorusu üzerine, sunlari söyledi:

"Maalesef bunu burada söylemek istemezdim, ama bize yönelik bir medya ambargosu var. Bu medya ambargosunun, artik kaldirilmasi gerekiyor. Geçtigimiz günlerde RTÜK önünde bir itiraz toplantisi yaptik. RTÜK'e çagrida bulunduk. Anayasal olarak bizim de diger bütün adaylar kadar televizyonlarda gösterilme hakkimiz var. Ancak Türkiye'de maalesef ki bu saglanmiyor. Biz parmak boyasini da defalarca Yüksek Seçim Kurulu'na önerdik ama parmak boyasi da kabul edilmedi. Onu da belirteyim. Sunu söylüyoruz, artik baska bir çaremiz kalmadi. Diyoruz ki bütün medyanin seçilmis kisileri önünde, 4 cumhurbaskani adayi olarak çikalim, konusalim. Madem bizi göstermiyorsunuz, o zaman hepimizi birden davet edin. Memleketin meselelerini biz konusalim, vatandasin kalbi, gönlü, akli, terazidir. Dogrusunu da onlar degerlendirecektir diye düsünüyorum."

Ogan, seçimin ikinci tura kalmasi durumunda Ata Ittifaki'nin nasil bir yol izleyecegi sorusuna, "Ikinci tura seçimler kaldigi takdirde ki, biz kalacagini düsünüyoruz. Ikinci turda kazanmayi düsünüyoruz." yanitini verdi.

"HDP ve Saadet Partisinin dogrudan milletvekili aday listesi vermedikleri için sandik kurulu temsilcilerinin de görevlendirilmemesi yönünde YSK'ya bir basvuru yapildi. Buna yönelik ekstra nasil önlem alinabilir?" sorusunu ise Ogan, "Ata Ittifaki'ni olusturan siyasi partilerin de temsiliyeti maalesef sandik kurulunda yok. Müsahit karti vererek, bunu gidermeye çalisacagiz." diye yanitladi.

Sinan Ogan, seçmen sayisindaki asiri artisin arastirilmasiyla ilgili Zafer Partisinin YSK'ye bir dilekçe verdiginin hatirlatilmasi üzerine de "Biz hiçbir müracaatimizda olumlu veya olumsuz geri dönüs alamiyoruz. YSK'dan bu konuda bize anlik geri dönüsler verilmesini bekliyoruz." görüsünü paylasti.