Ata Ittifaki'nin cumhurbaskani adayi Ogan, adaylik için gerekli 100 bin imzaya ulastiAyse Sensoy Boztepe

Ata Ittifaki'nin cumhurbaskani adayi Ogan, adaylik için gerekli 100 bin imzaya ulastiAyse Sensoy Boztepe

ANKARA (AA) - Zafer Partisi öncülügünde kurulan Ata Ittifaki'nin cumhurbaskani adayi olarak açiklanan Sinan Ogan, cumhurbaskani adayligi için gerekli 100 bin imzaya ulasti.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) "Cumhurbaskani Aday Gösterilme Durumu" ekranindaki verilere göre Ogan, 14 Mayis'ta yapilacak cumhurbaskani seçiminde aday olabilmek için gerekli 100 bin imzayi aldi.

Türkiye genelindeki il ve ilçe seçim kurullarinda, cumhurbaskani adayi gösterilmek istenen ve YSK tarafindan cumhurbaskani adaylik basvurulari kabul edilen Dogu Perinçek, Davut Turan, Erkan Trükten, Halil Murat Ünver, Hilmi Özden, Irfan Uzun, Tevfik Ahmet Özal ve Yakup Türkal'in imza süreci islemleri devam ediyor.

Bugün de devam edecek imza verme islemi, 27 Mart Pazartesi günü saat 20.00'de sona erecek.

Bu arada YSK tarafindan cumhurbaskani adaylik basvurusu kabul edilen Memleket Partisi Genel Baskani Muharrem Ince, 25 Mart Cumartesi günü cumhurbaskani adayligi için gerekli 100 bin imzaya ulasti.

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan ise partisinin Cumhur Ittifaki çatisi altinda seçimlere girecegini belirterek, 24 Mart Cuma günü cumhurbaskani adayligi sürecini sonlandirdi.