Antalya'da devlet hastanesinde kurulan Tüp Bebek Merkezi anne adaylarina umut olduGülsem Adam

Antalya'da devlet hastanesinde kurulan Tüp Bebek Merkezi anne adaylarina umut olduGülsem Adam

ANTALYA (AA) - Antalya Egitim ve Arastirma Hastanesinde (AEAH) 8 ay önce kurulan Tüp Bebek Merkezi sayesinde, 7 anne adayi hamile kaldi.

Is insani Irfan Güzel'in katkisi, AEAH Bashekimi Yalçin Yüksel ve emekli Prof. Dr. Aysel Uysal'in destekleriyle kurulan Tüp Bebek Merkezi faaliyete basladi.

Merkezde aralarinda 4 embriyolog, 2 kadin dogum uzmani ve 5 hemsire bulunan 15 kisilik ekip, evlat sahibi olmak isteyen çiftler için mesai mefhumu gözetmeden nöbetlese çalisiyor.

Tüp Bebek Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Isil Köleli, AA muhabirine, 8 ay önce faaliyete baslayan merkezin açilmasinin arka planinda yillardir süren bir çaba oldugunu söyledi.

Merkeze, is insani Güzel'in destegiyle son teknoloji cihazlarinin alindigini belirten Köleli, "Embriyoloji laboratuvarindaki ve tüp bebek ünitesindeki cihazlar, en ileri teknolojiyle üretilmis cihazlar. Simdiden hem sehir içinden hem sehir disindan birçok hastayi tedavi ediyoruz. Yurt disindan gelen hastalarimiz da var." dedi.

Köleli, merkezde görevli ekibin gece gündüz demeden özveriyle çalistigini dile getirdi.

Aldiklari her gebelik haberiyle çok mutlu olduklarini ifade eden Köleli, "Merkezde su ana kadar 22 transfer yaptik, 7 gebemiz var. Yeni açilmamiza ragmen elde ettigimiz oran oldukça yüksek. Avrupa ve ABD'deki merkezlere denk bir basari yakaladik." diye konustu.

Merkeze basvuran çiftlerin belirli kriterleri tasimasi gerektigini vurgulayan Köleli, çocuk sahibi olmaya engel durumlari ortadan kaldirarak tedaviye basladiklarini kaydetti.

Köleli, anne adaylarini gebelik sürecinde de yalniz birakmadiklarini ve takiplerini yaptiklarini aktararak, sunlari söyledi:

"En son 43 yasindaki bir hastamiz gebe kaldi. Daha önce baska yerlerde çok fazla tüp bebek denemesi olmustu. Merkezimizde yapilan transfer sonucunda pozitif sonuç aldik ve çok mutlu olduk. Yine bir gebemiz 17 yildir çocuk özlemi çekiyordu ve onun da denemeleri olmustu. Buradaki ilk denemesinde gebe kaldi."