Ankara merkezli suç örgütü operasyonunda gözalti sayisi 70'e çiktiAykut Karadag

Ankara merkezli suç örgütü operasyonunda gözalti sayisi 70'e çiktiAykut Karadag

ANKARA (AA) - Ankara Cumhuriyet Bassavciliginin, paravan sirketlerde ise aldiklari kisilerin üzerine bankalardan yüklü miktarda kredi çektikleri belirlenen suç örgütüne yönelik sorusturmasi kapsaminda gözaltina alinanlarin sayisi 70'e yükseldi.

Ankara Cumhuriyet Bassavciligi Sahtecilik ve Dolandiricilik Bürosu tarafindan "suç islemek amaciyla örgüt kurma", "nitelikli dolandiricilik" ve "sahtecilik" suçlari kapsaminda yürütülen sorusturmada, paravan sirketlerde ise aldiklari kisilerin üzerine bankalardan yüklü miktarda kredi çektikleri belirlenen süphelilere yönelik pazar günü baslatilan operasyon devam ediyor.

Ankara Emniyet Müdürlügü Organize Suçlarla Mücadele Subesi ekiplerince Ankara merkezli Antalya, Batman, Diyarbakir, Istanbul, Izmir, Kocaeli, Mersin, Sanliurfa ve Trabzon illerinde yapilan es zamanli operasyonda gözaltina alinanlarin sayisinin 70'e yükseldigi ögrenildi.

Suç örgütünün liderligini R.K'nin, yöneticiligini B.K. ve M.A'nin yaptigi, R.K'nin yönlendirmesi ile adlarina kredi çekmek için belirledikleri kisileri Ankara'ya getirerek otele yerlestirdikleri, bu kisileri kurduklari fason sirketlerde çalisiyor göstererek maas ödedikleri, verilen maaslari da kisilerden geri aldiklari bu sekilde yüksek miktarlarda kredi çikmasini sagladiklari tespit edildi.

Söz konusu yöntemlerle süphelilerin 440 milyon lira kredi çekerek kamu kurum ve kuruluslarini zarara ugrattiklari belirlendi.

Adreslerde yapilan aramalarda ise banka dekontlari, hesap cüzdanlari, anahtarlik seklinde kamera ve tabanca ele geçirildi.