"Andy Warhol-Istanbul" pop-art sergisi ziyarete açildiAhmet Esad Sani- Küratör Nurgül Senefe: - "Popüler sanatiyla herkese hitap eden Andy Warhol'un, Beyoglu Kültür Yolu Festivali'nde 10 eserle yer almasi bence çok anlamli ve keyifli" - "Sanatçinin ikonlasmis, özellikle de koleksiyon degeri tasiyan eserlerini görmek isteyen ziyaretçilerimizi Emirgan'da Lale Müzesi'ne bekliyoruz"

"Andy Warhol-Istanbul" pop-art sergisi ziyarete açildiAhmet Esad Sani- Küratör Nurgül Senefe:
- "Popüler sanatiyla herkese hitap eden Andy Warhol'un, Beyoglu Kültür Yolu Festivali'nde 10 eserle yer almasi bence çok anlamli ve keyifli"
- "Sanatçinin ikonlasmis, özellikle de koleksiyon degeri tasiyan eserlerini görmek isteyen ziyaretçilerimizi Emirgan'da Lale Müzesi'ne bekliyoruz"

ISTANBUL (AA) - ABD'li ressam, film yapimcisi ve grafik tasarimci Andy Warhol'un 125 eserinin yer aldigi "Andy Warhol-Istanbul" sergisi sanatseverlerle bulustu.

Emirgan'daki Istanbul Lale Müzesi'nde ziyarete açilan sergideki 10 eser ise Beyoglu Kültür Yolu etkinlikleri kapsaminda Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) sergileniyor.

Serginin küratörü Nurgül Senefe, AA muhabirine yaptigi açiklamada hazirlik sürecinin yaklasik bir yil sürdügünü, açilistan önceki birkaç hafta içerisinde de eserlerin sergilenebilir hale getirildigini söyledi.

Hazirlik asamasinda büyük bir ekibin emeginin bulundugunu vurgulayan Senefe, "Ben herkesi temsilen serginin yüzü olarak burada karsinizdayim. Emegi geçen herkese sonsuz tesekkür ediyorum." dedi.

Nurgül Senefe, agirlikli olarak Andy Warhol'un eserlerinin yani sira çok az sayida eserin de pop-art sanati hareketine katkida bulunmus, dönemin önemli sanatçilarina ait çalismalar oldugunu ifade etti.

- "Andy Warhol, sanati geleneksel kaliplardan çikaran bir sanatçi"

Beyoglu Kültür Yolu Festivali kapsaminda AKM'de sergilenen 10 eserle serginin ön açilisinin gerçeklestirildigini dile getiren Senefe, "Beyoglu Kültür Yolu Festivali'nin sanati toplumun her kesimine ulastirma gayesi var. Andy Warhol da toplumun sanatla birlestigi bir ortamda sanatin tanimini alisilagelmis geleneksel kaliplarindan çikarip bambaska bir bakis açisina dönüstüren bir kisi. Popüler sanatiyla herkese hitap eden Andy Warhol'un, Beyoglu Kültür Yolu Festivali'nde 10 eserle yer almasi bence çok anlamli ve keyifli. Tabii orada sadece agza bal çaliyoruz. Sanatçinin ikonlasmis, özellikle de koleksiyon degeri tasiyan eserlerini görmek isteyen ziyaretçilerimizi Emirgan'da Lale Müzesi'ne bekliyoruz." degerlendirmesini yapti.

Vakfin konum olarak da çok güzel bir yerde oldugunu belirten Senefe, sergiye geleceklere esiyle, dostuyla, ailesiyle tam gün vakit geçirmeyi düsünerek plan yapmalari tavsiyesinde bulundu.

Kasim'dan itibaren Andy Warhol'u anlamak ve pop-up kültürünü deneyimlemek adina her yasa yönelik atölye ve söylesi gibi pek çok etkinlik düzenlenecegi bilgisini veren Senefe, sanati seven sevmeyen, sanatla az veya çok ilgilenen herkesi sergiyi görmeye davet etti.

- "Lale Vakfi'nin sanata tutkusunu yasamis olduk"

Kurucusu oldugu "Illüstratörler Platformu" adli sosyal girisimde de illüstrasyonla ilgilenen sanatçi ve sanatçi adaylarini bir araya getirmeye çalistiklarini aktaran Senefe, sunlari kaydetti:

"Illüstratörler Platformu'nda ticari sanat yapanla kültürel sanat yapanlar bir arada. Bu yaz Istanbul Lale Vakfi'nin ev sahipligi yaptigi akademide resimli kitap ve çizgi roman egitimleri verdik ve çiktisi olarak da bir sergi yaptik. Ilk defa kendi hikayesini yazip çizen arkadaslarimiz da vardi. Istanbul Lale Vakfi'nin sanata olan tutkusunu, verdigi önemin ne kadar samimi ve içten oldugunu da bu deneyimle yasamis olduk. Illüstrasyon ve sanatçi kimligimle çalismalar yaparken simdi de Andy Warhol sergisi küratörlügünün bana yansimasi çok anlamli oldu."

Pop art akiminin önde gelen temsilcilerinden Warhol, sanat dünyasina getirdigi radikal yaklasimlarla taniniyor.

Pittsburgh'da 1928'de dogan Warhol, Slovak göçmen bir ailenin çocugu olarak dünyaya geldi.

Sanat kariyerine ticari illüstrasyonlar yaparak baslayan Warhol, zamanla modern sanat dünyasinin renkli isimlerinden biri oldu.

Sergi, 29 Subat'a kadar Istanbul Lale Müzesi'nde ziyaret edilebilecek.