Anadolu Ajansi 103'üncü yasinda Ata'nin huzurundaMehmet Tosun- AA Genel Müdürü Serdar Karagöz:- "Cumhuriyetimizin yeni yüzyilinda 'Türkiye Yüzyili' vizyonuna uygun yeni projelerimizle, ülkemizin dünyadaki sesi olmaya devam edecegiz"

Anadolu Ajansi 103'üncü yasinda Ata'nin huzurundaMehmet Tosun- AA Genel Müdürü Serdar Karagöz:- "Cumhuriyetimizin yeni yüzyilinda 'Türkiye Yüzyili' vizyonuna uygun yeni projelerimizle, ülkemizin dünyadaki sesi olmaya devam edecegiz"

ANKARA (AA) - Anadolu Ajansi Yönetim Kurulu Baskani ve Genel Müdürü Serdar Karagöz ile beraberindeki heyet, AA'nin 103. kurulus yil dönümünde Anitkabir'i ziyaret etti.

Genel Müdür Yardimcilari Yusuf Özhan ve Oguz Enis Peru ile yayin yönetmenleri, editörler ve çalisanlardan olusan heyetle Anitkabir'e gelen Karagöz, kirmizi ve beyaz karanfillerden olusan, üzerinde "Anadolu Ajansi" yazili çelengi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine birakti.

Saygi durusunun ardindan Karagöz ve beraberindekiler, fotograf çektirdi.

Daha sonra Misak-i Milli Kulesi'ne geçen Karagöz, burada Anitkabir Özel Defteri'ne sunlari yazdi:

"Ajansimizin Kurucusu Büyük Atatürk, Istiklal Savasi'mizin en zor günlerinde Anadolu'nun hakli mücadelesinin tüm dünyaya duyurulmasi amaciyla öncülügünüzde kurulan Anadolu Ajansimiz bugün 103 yasinda. Kurulus felsefesine yarasir bir sekilde misyonunu sürdüren Anadolu Ajansi, 13 dilde yaptigi yayinlari ve 144 ülkede yürüttügü faaliyetleriyle dünyanin öncü haber ajanslarindan birisi olmaya devam ediyor. Kurdugunuz Cumhuriyet, 100. yilinda uluslararasi alanin basat aktörlerinden birisi haline gelirken, Anadolu Ajansi olarak bu atilimi tarihe not düsüyoruz. Savunma sanayinde disa bagimliligina son veren ülkemiz, Anka, Akinci, Kizilelma ve Togg gibi yerli üretimleriyle küresel alanda önemli basarilara imza atiyor. Rusya-Ukrayna savasinin sebep oldugu gida krizini tahil koridoru sayesinde çözerek uluslararasi diplomasideki oyun kurucu gücünü gösteriyor.

103. yilimizda da Cumhuriyetimiz ve Ajansimiz arasindaki kader birlikteligine inanarak, 'hayal etme, bir vizyon ortaya koyma ve üretme' pusulamizi kararlilikla takip ediyoruz. Bu dogrultuda güvenilir habercilik ilke ve prensiplerinden ödün vermeden, Anadolu Ajansini daha etkin bir noktaya büyük bir inançla tasiyacagiz. Cumhuriyetimizin yeni yüzyilinda 'Türkiye Yüzyili' vizyonuna uygun yeni projelerimizle ülkemizin dünyadaki sesi olmaya devam edecegiz. Bu vesileyle Türk istiklali ve bagimsizligi yolunda canlarini feda eden tüm sehitlerimizi ve sizin sahsinizda ebediyete irtihal eden tüm gazilerimizi rahmetle aniyoruz. Ruhunuz sad olsun."