Amazon, yapay zeka sirketi Anthropic'e 4 milyar dolara varan yatirim yapacak Dilara Zengin Okay

Amazon, yapay zeka sirketi Anthropic'e 4 milyar dolara varan yatirim yapacak Dilara Zengin Okay

WASHINGTON (AA) - ABD'li e-ticaret devi Amazon, yapay zeka sirketi Anthropic'e 4 milyar dolara varan yatirim yapacagini duyurdu.

Amazon'dan yapilan açiklamada, sirketin Anthropic ile üretken yapay zeka alaninda stratejik is birligi yaptigi bildirildi.

Söz konusu is birligiyle Anthropic'in gelecekteki temel modellerinin gelistirilmesinin hizlandirilmasinin hedeflendigi belirtilen açiklamada, bunlarin bulut bilisim hizmetleri sunan Amazon Web Services (AWS) müsterileri için genis çapta erisilebilir hale getirilmesinin amaçlandigi aktarildi.

Açiklamada, Amazon'un Anthropic'e 4 milyar dolara varan yatirim yapacagi ve sirkette azinlik hissesine sahip olacagi kaydedildi.

AWS'nin güvenlik arastirmasi ve gelecege yönelik temel model gelistirme de dahil olmak üzere kritik is yükleri için Anthropic'in birincil bulut saglayicisi olacagi belirtilen açiklamada, Amazon müsterileri ile mühendislerinin ise Anthropic'in teknolojisine erken erisim saglayabilecegi, üretken yapay zeka kabiliyetlerini islerine dahil edebilecekleri, mevcut uygulamalari gelistirebilecekleri ve Amazon'un isletmeleri genelinde yeni müsteri deneyimleri olusturabilecekleri ifade edildi.

Amazon'un Anthropic ile yaptigi is birliginin, Microsoft ve Google'in ana kurulusu Alphabet gibi büyük teknoloji firmalarinin yapay zeka yarislarinin hiz kazandigi bir dönemde gelmesi dikkati çekti.

San Francisco merkezli yapay zeka güvenlik ve arastirma sirketi Anthropic, yaklasik 2 yil önce OpenAI'in eski yöneticileri tarafindan kurulmus ve yakin zamanda Claude 2 adli sohbet robotunu piyasaya sürmüstü.