Aksener, 8 Mart Dünya Kadinlar Günü'nde Anitkabir'i ziyaret ettiEsin Isik

Aksener, 8 Mart Dünya Kadinlar Günü'nde Anitkabir'i ziyaret ettiEsin Isik

ANKARA (AA) - IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, 8 Mart Dünya Kadinlar Günü dolayisiyla Anitkabir'i ziyaret etti.

Aksener, beraberindeki Baskanlik Divani üyeleri, milletvekilleri ile 81 il ve ilçe teskilatindan gelen kadinlarla Aslanli Yol'dan yürüyerek, Atatürk'ün mozolesine geldi. Mozoleye çiçek birakan Aksener, daha sonra kadinlarla saygi durusunda bulundu.

Beraberindekilerle Misak-i Milli Kulesi'ne geçerek, Anitkabir Özel Defteri'ni imzalayan Aksener, deftere sunlari yazdi:

"Aziz Atatürk, Türk milletine medeniyet yolundaki en büyük armaganin olan Cumhuriyetimizin 100'üncü yilinda bir kez daha huzurundayiz.

Biz nice zor sartlarin ve imkansizliklarin içerisinde Cumhuriyetimizin bizlere sundugu firsat esitligiyle bugünlere gelen köy kizlariyiz. Tarihin her döneminde oldugu gibi bugün de yilmayan, yikilmayan ve mücadeleden asla vazgeçmeyen Türk kadinlariyiz. Cumhuriyetimizin bizim için ne kadar büyük bir sans oldugunun da farkindayiz. Istiklal ve istikbalimizin yilmaz savunuculari olan biz kadinlar, daha çocuk yasta içtigimiz anda sadakatimizle medeniyet yolundaki kutlu yürüyüsümüze devam ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki 1934 yilinda Batili ülkelerden bile önce kadinlara seçme ve seçilme hakki verebilen bu Cumhuriyet, 2023 yilinda bunun hatirasiyla yetinemez. Çünkü biliyoruz ki kadinlarin omuzlarinda yükselen bu memleket, yeni asrinda kadinlari görmezden gelemez. Çünkü Türk kadini güçlü olursa Türkiye de güçlü olur. Bu bilinç ve inançla bir kez daha söz veriyoruz ki ülkemiz ve milletimiz için durmaksizin çalisacak, evlatlarimizin gelecegi için yilmaz bir mücadele verecek, Cumhuriyetimizin yeni asrinda kadinlarla birlikte tarih yazacagiz.

Büyük Türk milleti için verdiginiz mücadeleyi ve biz Türk kadinlari için açtiginiz yolu bir kez daha sükranla selamliyor, aziz hatiraniz önünde saygiyla egiliyoruz. Ruhunuz sad olsun."