Akfen Yenilenebilir Enerji yilin 2’inci yarisinda kurulu gücünü artiracakSibel Morrow

Akfen Yenilenebilir Enerji yilin 2’inci yarisinda kurulu gücünü artiracakSibel Morrow

ANKARA (AA) - Akfen Yenilenebilir Enerji, yilin ikinci yarisinda tamamlanacak hibrit projeler ve kapasite artisi yatirimlariyla kurulu gücünü artirmayi planliyor.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, günes, su ve rüzgar gibi yerli ve yenilenebilir kaynaklardan enerji üretimi yapan Akfen Yenilenebilir Enerji yaklasik 700 megavatlik kurulu güce sahip bulunuyor.

Sirket, kapasite artimi çalismalari kapsaminda Çanakkale’de Üçpinar Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) projesinde 40,02 megavat, Hasanoba RES’te 12,68 megavat, Kocalar RES’te 4,95 megavat ve ayrica Denizli’deki Denizli RES projesinde 6,36 megavatlik hibrit günes santrali projesini (GES) insaata hazir hale getirdi. Söz konusu 4 proje kapsamindaki 64,01 megavatlik GES projesinin yatirimina da bu yil içinde baslanmasi planlaniyor.

Öte yandan, sirketin Osmaniye’deki Saritepe RES projesinde 12,97 megavat ve Demirciler RES’te 13,26 megavat, Sakarya’daki Dogançay HES projesinde 4,53 megavatlik hibrit GES projelerinin ise izin süreçleri devam ediyor.

Akfen Yenilenebilir Enerji, hibrit yatirimlarinin yani sira kapasite artislariyla da kurulu gücünde önemli bir artis saglamayi planliyor.

Buna göre, Denizli RES’te 25 megavat, Üçpinar RES’te 9,6 megavat, Kocalar RES’te 25 megavat, Saritepe RES’te 7,8 megavat ve Hasanoba RES projesinde 25 megavat olmak üzere toplam 92,4 megavat rüzgar kapasite artisi için basvuru yapti.