Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi depremzede kadinlar için 6 is atölyesi açtiIsa Toprak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi depremzede kadinlar için 6 is atölyesi açtiIsa Toprak

ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi, kadin kooperatiflerinin destegiyle Gaziantep ve Kahramanmaras'ta 2'ser, Adiyaman ve Malatya'da 1'er olmak üzere, çadir ve konteyner kentlerde 6 is atölyesi açti.

Bakanliktan yapilan açiklamaya göre, depremzede kadinlarin hizlica hayatlarini yeniden kurmalari, rehabilite olmalari ve ailelerinin ihtiyaçlarini karsilamalarina yönelik çalismalar devam ediyor.

Bu kapsamda, ülkenin farkli bölgelerinden gelen kadin kooperatiflerinin destegi ile Gaziantep ve Kahramanmaras'ta 2'ser, Adiyaman ve Malatya'da 1'er tane olmak üzere, çadir ve konteyner kentlerde 6 is atölyesi hizmete girdi.

Is atölyelerine, çarsaf, yastik kilifi, tisört gibi acil ihtiyaçlarin üretilmesi için dikis makinesi, hali, kilim tezgahlari yerlestirildi, örgü, taki tasarimi, ahsap boyama ve ebru alanlari olusturuldu.

Atölyelerde, usta ögreticiler esliginde dikis nakis ögrenen kadinlar, diger depremzedelerin ihtiyaçlarini da karsilarken, bugüne kadar yaklasik 2 bin 500 depremzede kadin, is atölyelerine katilarak diger depremzedelere katki sagladi.

- Depremden etkilenen kadin kooperatiflerine destek

Ayrica, orta ve uzun vadede hem üretim kapasitelerinin artirilmasi hem de kadinlarin ekonomik anlamda tesvik edilmesi amaciyla is atölyeleri ile depremden etkilenen illere yakin aktif kadin kooperatifleri eslestirildi.

Öte yandan afet bölgesinde depremden etkilenen kadin kooperatiflerinin desteklenmesi için özel sektör ve uluslararasi kuruluslarla isbirligi gelistirilmesine yönelik çalismalar devam ediyor.

Depremzede annelerin bebegini emzirebilecegi, altini degistirebilecegi, çocuk bezi, islak mendil gibi temel ihtiyaç malzemelerinin bulundugu, anne ile bebegin mahremiyetinin korunabildigi ortak alanlarin olusturulmasi da planlandi. Bu kapsamda, Kahramanmaras'ta 3 bebek bakim odasi hizmet vermeye basladi.