Afetzede sehit annesine 8 Mart Dünya Kadinlari Günü ziyaretiMuhammet Fatih Gökmen

Afetzede sehit annesine 8 Mart Dünya Kadinlari Günü ziyaretiMuhammet Fatih Gökmen

KIRIKKALE (AA) - Kirikkale Vali Yardimcisi Ahmet Ferhat Özen, 8 Mart Dünya Kadinlari Günü dolayisiyla Sehit Jandarma Er Ibrahim Aktas'in depremzede annesini kaldigi yurtta ziyaret etti.

Kahramanmaras merkezli 6 Subat'ta meydana gelen depremlerin ardindan Göksun ilçesinden kente gelen ve Hatice Hanim Kiz Ögrenci Yurdu'na yerlesen sehidin annesi Habibe Gözdas ve diger aile fertleriyle sohbet eden Özen ve beraberindekiler, kadinlara çiçek ve çesitli hediyeler verdi.

Özen, gazetecilere yaptigi açiklamada, 8 Mart Dünya Kadinlari Günü dolayisiyla sehit annesini ziyaret ettiklerini söyledi.

Deprem bölgesinden gelen misafirlerin her anlamda yaralarinin sarilacagini aktaran Özen, söyle konustu:

"Insallah daha iyi olacagiz. Hayatini kaybeden vatandaslara Allah'tan rahmet, geride kalanlara saglik ve sihhat diliyoruz. Devletimiz tüm imkanlariyla onlarin yaninda ve emrindedir. Ilimizde de 12 bine yakin depremzede vatandasimiz var. Bu vatandaslarimiza da hizmetlerimiz devam ediyor. Insallah onlarin hayati da normale dönecek, daha iyi olacaklar. Devletimizin tüm imkanlari onlar için seferber edildi. Sadece devletimiz degil, bu acilar vesilesiyle ülkemizin en dogusundan batisina, en kuzeyinden güneyine kadar tüm vatandaslarimiz birlik ve beraberlik içerisinde oldu. Insallah bu devam eder."

Oglu 2008'de Izmir'de sehit olan anne Habibe Gözdas, "Burada ilgi çok iyi. Kirikkale'den Allah razi olsun, çok memnunuz. Bizimle çok iyi ilgileniyorlar. Devletimizden Allah razi olsun. Allah devletimizi basimizdan eksik etmesin." dedi.

Sehidin agabeyi Harun Gözdas ise depremin ardindan AFAD'in yönlendirmesiyle Kirikkale'ye gelerek KYK yurduna yerlestiklerini dile getirdi.

Burada rahat olduklarini anlatan Gözdas, "Allah, devletimizden ve milletimizden razi olsun. Depremin ardindan Türk milletinin asil bir millet oldugunu bir kez daha gördük. Bizi duygulandirdilar. Tanimadigimiz kisiler arayip, 'Allah rizasi için varsa eksiginiz, ihtiyaciniz giderelim' diyenlere sahit olduk." diye konustu.

Gözdas, deprem aninda evlerinin yikilmasini ve ölümü beklediklerini, geceki depremin çok uzun sürdügünü anlatti.

Evinin tek katli ve bulundugu yerin kayalik oldugunu aktaran Gözdas, sunlari kaydetti:

"Fay hattina yakin olmasindan dolayi agir hasarli. Deprem aninda disari çikmadik çünkü çiksak soguktan ölecegiz. Siddetli kar ve tipi vardi. O yüzden çikmadik. Sükürler olsun Allah korudu. Öglenki depremde de disaridaydik. Akrabalarimdan 10 kisiyi kaybettik. Kimileri devlete atip tutuyor ama bizler devletiz zaten. Devlete atip tutmanin anlami yok. Ben gerçekleri söylüyorum."