Afet Yeniden Imar Fonu kurulmasini öngören teklif TBMM Plan ve Bütçe KomisyonundaErtugrul Subasi- AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk: - "Kahramanmaras merkezli 6 Subat depremi sonrasinda bölgenin imari, altyapi ve üstyapi çalismalarinin karsilanmasi için Afet Yeniden Imar Fonunun kurulmasina ihtiyaç duyulmustur"

Afet Yeniden Imar Fonu kurulmasini öngören teklif TBMM Plan ve Bütçe KomisyonundaErtugrul Subasi- AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk:
- "Kahramanmaras merkezli 6 Subat depremi sonrasinda bölgenin imari, altyapi ve üstyapi çalismalarinin karsilanmasi için Afet Yeniden Imar Fonunun kurulmasina ihtiyaç duyulmustur"

TBMM (AA) - Afet Yeniden Imar Fonunun Kurulmasi ile Kamu Finansmani ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkinda Kanunda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi'nin görüsmelerine, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda baslandi.

AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, teklifin ilk imza sahibi olarak yaptigi sunumda, 6 Subat tarihli Kahramanmaras merkezli depremlerde 46 binden fazla kisinin hayatini kaybettigini, 100 binden fazla kisinin yaralandigini animsatti.

Maddi kayiplarin ise hesaba katilamayacak kadar büyük olduguna isaret eden Öztürk, depremde hayatini kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralilara sifa diledi.

Yaralarin sarilmasi için ilk dakikadan itibaren devlet ve millet el ele vererek canla basla çalisildigini, çalismaya devam edildigini belirten Öztürk, "Elbette ölenleri geri getirmek mümkün degildir ancak yaralarin sarilmasi, acilarin hafifletilmesi el birligiyle çalisirsak mümkün olabilir. Devletimiz güçlüdür, milletimiz yardimseverdir. Insallah tüm bu zorluklari asacak, sehirlerimizi, beldelerimizi, köylerimizi yeniden insa edecegiz." dedi.

Öztürk, kanun teklifinin, dogal afetler nedeniyle genel hayata etkili afet bölgesi ilan edilen alanlarda imar, altyapi, üstyapi çalismalari için gereken kaynagin saglanmasi, yönetilmesi, ilgili kamu kurum ve kuruluslarina aktarilmasi amaciyla Hazine ve Maliye Bakanligina bagli "Afet Yeniden Imar Fonu" kurulmasini amaçladigini kaydetti.

Türkiye'de afet yönetimine dair bilgilendirme yapan Öztürk, 2009'da Içisleri Bakanligi Sivil Savunma Genel Müdürlügü, Bayindirlik ve Iskan Bakanligi Afet Isleri Genel Müdürlügü ve Basbakanlik Afet ve Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlügünün birlestirilerek Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanliginin (AFAD) kuruldugunu dile getirdi.

Öztürk, Türkiye'de afet ve acil durum kapsaminda yapilan harcamalarin AFAD-Acil Durum Özel Hesabi, AFAD-Afet Konutlari Yapimi, AFAD-Altyapi Hasari Kapsaminda Mahalli Idarelere Yardim, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi-Kentsel Dönüsüm Özel Hesabi, Kamu Idareleri-Afetlerden Zarar Gören Kamu Yatirimlarinin Onarilmasi veya Yeniden Yapilmasi hesaplari çerçevesinde gerçeklestigini söyledi. Öztürk, afet ve acil durum kapsaminda bütçeden yapilan harcamalar disinda bu kapsamdaki harcamalarin gerçeklestirilmesi için fonlar kuruldugunu, bu fonlarin 2001 öncesinde kaldirildigini vurguladi.

- "Tek elden takip ve yönetim"

Fon uygulamalarinin mali disiplini bozmasi, bütçe birligini zedelemesi ve kaynaklarin etkin kullanimi prensiplerinden uzaklasilmasi gerekçesiyle kapatildigina dikkati çeken Öztürk, "Kahramanmaras merkezli 6 Subat depremi sonrasinda afetin büyüklügü ve bu büyüklük karsisinda bölgenin imari, altyapi ve üstyapi çalismalarinin karsilanmasi için Afet Yeniden Imar Fonunun kurulmasina ihtiyaç duyulmustur." diye konustu.

Öztürk, teklifle dogal afetler nedeniyle yapilacak imar faaliyetleri kapsamindaki harcamalarin yalnizca bu amaçla kurulmus ve merkezi yapiyla birlikte çalisacak bir fon üzerinden yapilmasinin planlandigini bildirerek, fonun kurulmasiyla ulusal, uluslararasi kurum, kuruluslarca taahhüt edilen yardim, desteklerin tek elden takibi ve yönetiminin amaçlandigini anlatti.

Fonun kurulmasiyla uluslararasi yardimlarin etkin sekilde temin edilecegini, dogal afetler nedeniyle yapilacak projelere hizli sekilde kaynak aktarilabilecegini kaydeden Öztürk, teklifin içerigi hakkinda su bilgileri verdi:

"Fon ile ayrica dogal afetler nedeniyle genel hayata etkili afet bölgesi ilan edilen alanlar için yapilacak harcamalarin seffaf olarak takip edilebilmesi amaçlanmaktadir. Ayrica, fondan kamu kurum ve kuruluslarina aktarilan kaynak ilgili idarenin bütçesinde gelir ve gider olarak kaydedilecektedir. Dolayisiyla fondan saglanan kaynak ile finanse edilen kamu kurumlarinin harcamalari bütçe dengesini olumsuz etkilemezken, yapilan harcamalarin bütçe içerisinde izlenebilmesi saglanabilecektir. Hazine ve Maliye Bakanligi tarafindan yabanci ülke finans kuruluslari, ülke birlikleri, çok tarafli kalkinma bankalari ve uluslararasi finans kuruluslari ile yürütülen görüsmelerde kurulmasi planlanan Afet Yeniden Imar Fonu vasitasiyla yurt disi finansman saglanabilecegi gündeme gelmistir.

Finansman imkani dogrudan fon tarafindan yapilacak finansman sözlesmeleriyle gerçeklestirilebilecegi gibi Hazine ve Maliye Bakanligi tarafindan alinan kredilerin fona karsiliksiz tahsis edilmesi yoluyla da gerçeklestirilebilecektir. Bunun yaninda, finansman kaynaklarinca belirli bir kurum veya kuruluslara münhasiran kullandirilmak istenen kredi imkanlarindan da azami ölçüde faydalanabilmek adina Hazine ve Maliye Bakanligi tarafindan alinacak krediler, geri ödeme kabiliyeti sinirli olan kurum ve kuruluslara yük olusturmayacak sekilde karsiliksiz tahsis edilebilecektir. Deprem bölgesinin yeniden imari ve insasi için gerekli finansman ihtiyacinin bütçe dengesini olumsuz sekilde etkilemeden karsilanabilmesi adina uzun vadeli ve uygun kosullu dis finansman kaynaklarindan olabildigince yüksek miktarda yararlanilabilmesine imkan saglanmaktadir."

Öztürk'ün sunumunun ardindan teklifin görüsmelerine geçildi.