Adana'da terör örgütü DEAS sanigina 15 yila kadar hapis istemiAbdulkerim S. B. Topaloglu

Adana'da terör örgütü DEAS sanigina 15 yila kadar hapis istemiAbdulkerim S. B. Topaloglu

ADANA (AA) - Adana'da terör örgütü DEAS üyesi oldugu gerekçesiyle tutuklanan sanik hakkinda 15 yila kadar hapis cezasi istemiyle dava açildi.

DEAS üyesi oldugu gerekçesiyle 19 Ocak'ta tutuklanan Suriye uyruklu R.S.H. hakkinda savcilikça yürütülen sorusturma tamamlandi. Sanik hakkinda "silahli terör örgütüne üye olma" suçundan hazirlanan iddianame, Adana 11. Agir Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Iddianamede, sanik R.S.H'nin, "Ben 2014 yilinda Musul'da DEAS terör örgütüne katildim. Örgütün ders ve sohbetlerinde yer aldim. DEAS içindeki örgütsel faaliyetlerimde kod adi kullaniyordum. Örgüt bana isgalindeki bölgede nöbet tutma görevi verdi. Ayrica kamplarda silah kullanma egitimi aldim. Daha sonra örgütten gördügüm baski sebebiyle kaçtim. Tüm bildiklerimi anlattim." ifadesi yer aldi.

Sanigin DEAS'a katilimi artirmak adina toplantilar yaptigi aktarilan iddianamede, dijital materyallerinde terör örgütü mensuplarina ait çok sayida fotografin bulundugu bilgisine yer verildi.

R.S.H'nin DEAS üyeliginden islem yapilan kisilerle irtibatinin bulundugu, kod isim kullandigi, Suriye'de DEAS isgalindeki bölgede örgütsel ders ve toplantilara katildigi ve ikametinde örgütsel dokümanlar ele geçirildigi, desifre olmamak için sürekli telefon hatti degistirdigi kaydedilen iddianamede, sanigin "silahli terör örgütüne üye olma" suçundan 7 yil 6 aydan 15 yila kadar hapisle cezalandirilmasi istendi.

Tutuklu sanik R.S.H'nin yargilanmasina ilerleyen günlerde baslanacak.