Adana'da taksiciyi gasbedip öldüren zanli tutuklandiYusuf Koyun- Cinayet Büro Amirligince olusturulan özel ekibin, 220 güvenlik kamerasi kaydini inceleyip kroki hazirlayarak zanliya ulastigi ögrenildi

Adana'da taksiciyi gasbedip öldüren zanli tutuklandiYusuf Koyun- Cinayet Büro Amirligince olusturulan özel ekibin, 220 güvenlik kamerasi kaydini inceleyip kroki hazirlayarak zanliya ulastigi ögrenildi

ADANA (AA) - Adana'da taksiciyi gasbedip öldürdükten sonra cesedini sulama kanalina atan süpheli tutuklandi.

Merkez Yüregir ilçesi Ali Hocali Mahallesi'nde taksi soförü Servet Tarhan'in (67) 9 Mart'ta Abdurrahman A. (43) tarafindan gasbedilip öldürülmesiyle ilgili sorusturmaya iliskin yeni bilgilere ulasildi.

Buna göre, Il Emniyet Müdürlügü Asayis Subesi Cinayet Büro Amirligi, Tarhan'in cesedinin sulama kanalinda bulunmasinin ardindan cinayetin aydinlatilmasi için özel ekip olusturdu.

- Güvenlik kamerasi kayitlari ve hazirlanan krokiyle zanliya ulasildi

Bu kapsamda ekip, bölgedeki Plaka Tanima Sistemi (PTS), Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ile ev ve is yerlerine ait 220 kamera kaydini incelemeye aldi.

Ekipler, görüntülerden yola çikarak süphelinin olaydan önce ve sonra kullandigi yollarin krokisini hazirladi.

Görüntülerden ve krokiden yararlanan ekipler, süphelinin merkez Seyhan ilçesi Çinarli Mahallesi Inönü Caddesi'nde taksiye binip olayin yasandigi adrese sürücüyü yönlendirdigini belirledi.

Zanlinin soförü bacagindan ve basindan vurarak öldürdükten sonra gasbettigi taksi olay yerine yaklasik 5 kilometre mesafedeki Süleyman Vahit Caddesi'ndeki bir araziye terk edilmis halde bulundu.

Buradan minibüse binen zanlinin merkez Seyhan ilçesi Saydam Caddesi'nde indigi ve Havuzlu Bahçe Mahallesi'ndeki bir hurda deposunda saklandigi tespit edildi.

- Isitme engelli zanlinin isaret diliyle ifadesi alindi

Süpheliyi bu depoya operasyon düzenleyerek yakalayan ekipler, cinayette kullandigi tabancayi ve üzerindeki montu da agabeyine ait iki farkli adreste buldu.

Gözaltina alinan zanlinin isitme engelli oldugu ve daha önce karistigi bir "yagma" olayi nedeniyle emniyette suç kaydinin bulundugu belirlendi.

Isaret dili uzmani araciligiyla ifadesi alinan zanli, gasbettigi cüzdani olaydan sonra yaktigini, cep telefonunu da tanimadigi bir kisiye sattigini söyledigi ögrenildi.

Bu arada, zanlinin araç kullanmasini bilmedigi, cinayetin ardindan bölgeden uzaklasmak için direksiyonuna geçtigi taksiyi bir süre ilerledikten sonra hararet yaparak arizalanmasi üzerine yoldan geçen vatandaslara 10 bin liraya satmaya çalistigi, alici bulamayinca da araziye terk ettigi belirtildi.

Emniyetteki islemleri tamamlanan süpheli, sevk edildigi adliyede çikarildigi nöbetçi sulh ceza hakimligince tutuklandi.

- Olay

Ali Hocali Mahallesi'ndeki sulama kanalinda erkek cesedi görenler, durumu polise bildirmis, yapilan arastirmada maktulün taksi soförü Servet Tarhan oldugu belirlenmisti.

Soförü öldürüp cep telefonu, içinde bir miktar parasi bulunan cüzdani ile aracini gasbeden zanli Abdurrahman A, polislerce yakalanmisti.

Tarhan, 2020 yilinin haziran ayinda kendisini istedigi yere götürmedigini ileri sürdügü alkollü kadin tarafindan biçakla tehdit edilmis ve aracina zarar verilmisti.