Adana'da evde uyusturucu satarken yakalanan 2 saniga 15'er yil hapis istemiAbdulkerim S. B. Topaloglu

Adana'da evde uyusturucu satarken yakalanan 2 saniga 15'er yil hapis istemiAbdulkerim S. B. Topaloglu

ADANA (AA) - Adana'nin merkez Seyhan ilçesinde, evde uyusturucu sattigi iddia edilen 2 sanik hakkinda 15'er yila kadar hapis cezasi istemiyle dava açildi.

Ilçedeki bir ikamette uyusturucu ticareti yaptiklari iddiasiyla 6 Agustos'ta tutuklanan M.S. ve H.I.M. hakkinda Adana Cumhuriyet Savciliginca yürütülen sorusturma tamamlandi.

Iddianamede, ihbar üzerine polis tarafindan ilçedeki Mithatpasa Mahallesi'nde bulunan bir eve düzenlenen operasyonda, saniklarin sigara paketine gizledigi sentetik uyusturucuyu yanina gelen kisilere satarken yakalandigi belirtildi.

Ekiplerin, M.S. ve H.I.M'den uyusturucu satisindan elde edildigi degerlendirilen para, hassas terazi ve uyusturucu paketleme malzemesi ele geçirdigi anlatilan iddianamede, evde klozetin içerisine gizlenmis uyusturucu hap ele geçirdigi aktarildi.

Iddianamede, saniklarin, kisisel kullanimi asacak miktardaki uyusturucuyu ticari amaçla bulundurdugu, desifre olmamak için kod adi kullandigi anlatilarak, M.S. ve H.I.M'nin "uyusturucu veya uyarici madde ticareti yapma veya saglama" suçundan 15'er yila kadar hapisle cezalandirilmasi istendi.

Hakkindaki suçlamalari kabul etmeyen tutuklu saniklarin yargilanmasina önümüzdeki günlerde Adana 8. Agir Ceza Mahkemesinde baslanacak.