Adana'da PKK talimatiyla ormani yakan sanik hakim karsisindaAbdulkerim S. B. Topaloglu

Adana'da PKK talimatiyla ormani yakan sanik hakim karsisindaAbdulkerim S. B. Topaloglu

ADANA (AA) - Adana'da terör örgütü PKK'nin talimatiyla iki farkli noktada orman yangini çikardigi gerekçesiyle tutuklanan sanigin biri agirlastirilmis iki kez müebbet hapis cezasi istemiyle yargilanmasina baslandi.

Adana 11. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya, tutuklu sanik R.B. cezaevinden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla katildi. Sanik avukati durusma salonunda hazir bulundu.

Hakkindaki iddialar hatirlatilarak savunmasi alinan R.B, Sariçam ilçesindeki iki farkli ormanlik alanda yangin çikarmadigini ve terör örgütü PKK ile bir baglantisinin olmadigini ileri sürdü.

Konya'daki yüksek hizli tren hattina da saldiri planlamadigini belirten sanik R.B, "Bana Tarsus'ta tanimadigim bir kisi pazarcilik isiyle ugrasmam nedeniyle nakliye teklifinde bulundu. Bu kisi bana kamyonunun bozuldugunu ve sanayide iki adet kamyon parçasinin bulundugunu belirterek bunlari getirmemi istedi. Ben de Mersin'e giderek parçalari sanayiden aldim ve Tarsus'ta ismini bilmedigim bu kisiye teslim ettim. Yüksek hizli tren hattina saldiri planlamadim. Suçlamalari kabul etmiyorum. Tahliyemi ve beraatimi talep ederim." ifadesini kullandi.

Mahkeme heyeti, sanik R.B'nin tutukluluk halinin devamina, durusmaya katilmayan 3 tanigin diger celse zorla getirilmesine karar vererek durusmayi erteledi.

Geçen yil 13 Agustos'ta Sariçam ilçesindeki iki farkli ormanlik alanda yangin çikardigi ve Konya'daki yüksek hizli tren hattina da saldiri planladigi gerekçesiyle 4 Eylül 2022'de tutuklanan ve eylemlerini terör örgütü PKK adina gerçeklestirdigi belirlenen R.B. hakkinda, "devletin birligi ve ülke bütünlügünü bozmak" suçundan agirlastirilmis müebbet, "terör örgütü faaliyeti çerçevesinde kasten orman yakma" suçundan da müebbet hapis cezasi talebiyle dava açilmisti.