Adana'da FETÖ sanigina 25 yila kadar hapis cezasi istemiAbdulkerim S. B. Topaloglu

Adana'da FETÖ sanigina 25 yila kadar hapis cezasi istemiAbdulkerim S. B. Topaloglu

ADANA (AA) - Adana'da, 2012'deki Jandarma Astsubaylik sinav sorularini Fetullahçi Terör Örgütü'nün (FETÖ) "mahrem imam"larindan aldigi iddia edilen sanik hakkinda 25 yila kadar hapis cezasi istemiyle dava açildi.

FETÖ'nün "mahrem imam"lari ile baglantili oldugu öne sürülen ve örgütle iltisaki gerekçesiyle kapatilan kurumda ögretmen olarak çalistigi tespit edilen tutuksuz Ali M. hakkindaki sorusturma tamamlandi.

Ali M. hakkinda, "kamu kurum ve kuruluslarinin zararina dolandiricilik" suçundan 10 yila kadar, "silahli terör örgütüne üye olmak" suçundan da 15 yila kadar hapis cezasi talebiyle hazirlanan iddianame, Adana 11. Agir Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Iddianamede itiraflarina yer verilen sanik Ali M. 2006 yilinda FETÖ'ye ait dershaneye gittigini belirterek, "Kahramanmaras Sütçü Imam Üniversitesi Biyoloji bölümünü kazandim. Üniversite egitimim boyunca örgüte ait evlerde kaldim. Bu evde bizimle Beytullah kod adli örgüt abisi ilgileniyordu. Bu evde düzenli olarak sohbet toplantisi yapiliyordu. 2012 yilinda Jandarma Astsubaylik sinavina basvurdum. Eve gelen adini bilmedigim örgüt abisi beni bir odaya çagirarak Jandarma Astsubaylik sinav sorularini gösterdi. Bende bu sorulara çalistim. Ankara'da girdigim sinavi kazandim. Fakat spor mülakati sürecinde elendim. Tüm bildiklerimi anlattim." beyaninda bulundu.

Sanigin FETÖ'nün "mahrem imam"lari ile ankesörlü hatlar ve büfe telefonlarindan ardisik arama sistemiyle haberlestigi, 2012'deki Jandarma Astsubaylik sinav sorularini örgütün "mahrem imam"larindan alarak üzerine atili nitelikli dolandiricilik suçunu isledigi, örgüte ait evlerde kaldigi, örgütle irtibat ve iltisaki gerekçesiyle kapatilan kurumlarda çalistigi, FETÖ elebasinin talimati sonrasi Bank Asya hesabinda olagan disi artis yasandigi, sohbet toplantilarina katildigi anlatilan iddianamede, Ali M'nin "kamu kurum ve kuruluslarinin zararina dolandiricilik" ve "silahli terör örgütüne üye olmak" suçlarindan da 25 yila kadar hapisle cezalandirilmasi talep edildi.

Sanigin yargilanmasina ilerleyen günlerde baslanacak.