Adalet Bakani Bozdag, Sanliurfa Esraf Bulusmasi'nda konustu:Kemal Karadag- "Millet Ittifaki'na giden her oy teröre nefes olur, büyük Türkiye'nin yürüyüsüne sekte vurulur. Türkiye'nin son 20 yilda kazandigi bu büyük degisime gerçekten zarar verecektir, o yüzden yeni dönemde ülkemizin huzurunu, istikrarini korumak için de her seyi bir kenara birakip yeniden yekvücut olmamiz gerekir"- "Biz sirtini daga, terör örgütlerine, zayif ülke isteyen ülkelere dayayanlardan hiç olmadik. Biz sirtimizi millete

Adalet Bakani Bozdag, Sanliurfa Esraf Bulusmasi'nda konustu:Kemal Karadag- "Millet Ittifaki'na giden her oy teröre nefes olur, büyük Türkiye'nin yürüyüsüne sekte vurulur. Türkiye'nin son 20 yilda kazandigi bu büyük degisime gerçekten zarar verecektir, o yüzden yeni dönemde ülkemizin huzurunu, istikrarini korumak için de her seyi bir kenara birakip yeniden yekvücut olmamiz gerekir"- "Biz sirtini daga, terör örgütlerine, zayif ülke isteyen ülkelere dayayanlardan hiç olmadik. Biz sirtimizi millete

SANLIURFA (AA) - Adalet Bakani Bekir Bozdag, Millet Ittifaki'na giden her oyun teröre nefes olacagini, büyük Türkiye'nin yürüyüsüne sekte vuracagini belirterek, "Yeni dönemde ülkemizin huzurunu, istikrarini korumak için de her seyi bir kenara birakip yeniden yekvücut olmamiz gerekir." dedi.

Sanliurfa'dan AK Parti milletvekili adayi olan Bozdag, "Sanliurfa Esraf Bulusmasi"nda yaptigi konusmada, Kahramanmaras merkezli 6 Subat'taki depremlerin yaralarinin sarilacagini ifade etti.

Deprem bölgelerinde yeni kentler kurulacagini kaydeden Bozdag, depreme dayanikli konutlarin yani sira egitim, saglik ve sosyal tesislerin yapilacagini anlatti.

Sanliurfa'da yeni dönemde çözüm eksenli politikalari ortaya koyacaklarini bildiren Bozdag, yasanan sorunlari çözüm üreterek kentin gündeminden çikaracaklarini söyledi.

Türkiye'nin son 20 yilda büyük degisim yasadigini aktaran Bozdag, AK Parti iktidarlarinda yatirim ve hizmetlerin ülkenin genelinde es zamanli yapildigini belirtti.

Iktidarlari döneminde yapilanlari anlatan Bozdag, çok sayida ilki hayata geçirdiklerini, Türkiye'nin büyüdügünü belirtti.

Bekir Bozdag, Türkiye'nin basarisinin sirrinin siyasi istikrar, güçlü iktidar, iyi yönetim ve güven ortami olduguna isaret etti.

- "Terör örgütleri bir bir destek açiklamasi yapiyor"

Türkiye'nin durdurulmak istendigini ifade eden Bozdag, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu ile IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener'in Rusya-Ukrayna Savasi, Suriye ve Libya konularinda yaptigi açiklamalari hatirlatarak bu açiklamalarin muhalefetin ABD politikalarini simdiden kabul ettigini gösterdigini dile getirdi.

"Türkiye'nin zayif liderler tarafindan yönetilmesini isteyenler yedili, sekizli masayi destekleme gayreti içerisinde." diyen Bozdag, "Ben simdi soruyorum, PKK terör örgütünün eli kanli katilleri Kandil'den bir bir açiklama yapiyor, 'AK Parti, MHP fasist iktidarini indirecegiz' diyor. PKK, Türkiye'nin hayrina bir is ister mi? Simdi bir bir kendi ajanslarina yapiyorlar, kendileri servis ediyorlar. Öte yandan '100 yillik Cumhuriyet'i degistirecegiz.' Öte yandan 'Bu dönem Öcalan'in özgürlük dönemidir' diyorlar. Öte yandan 'Diyanet'i kapatacagiz.' Bir sürü saçmaliklari ortaya koyuyorlar ve terör örgütleri bir bir destek açiklamasi yapiyor. FETÖ terör örgütü de ayni açiklamayi yapiyor, DHKP-C de yapiyor. Ben simdi sorarim, bütün terör örgütlerinin destekledigi bir liderin, bir ittifakin kazanmasi mi Sanliurfa'nin lehinedir, yoksa bütün terör örgütlerinin kaybetmesini istedigi liderin kazanmasi mi Sanliurfa'nin lehinedir?" diye konustu.

Bakan Bozdag, söyle devam etti:

"Sadece o da degil. Baska kirli hesaplarin içerisinde olan pek çok istihbarat örgütü de bugün Türkiye'nin seçimlerinde, Türkiye'nin aleyhine çalismalar yürütüyor. Onun için bu seçimde biz yedili masayla sadece mücadele etmiyoruz. Emin olun yedi düvelle, terör örgütleriyle, pek çok güçsüz, zayif, kudretsiz, iradesiz, baskalari tarafindan yönetilebilir bir Türkiye isteyenlerle mücadele ediyoruz. Bu mücadelede bizim en büyük destegimiz de Sanliurfa'nin esrafidir, Sanliurfa'nin asil insanlaridir, büyükleridir, aziz Türk milletinin her bir ferdidir. Biz sirtini daga dayayanlardan, terör örgütlerine dayayanlardan, zayif ülke isteyen ülkelere dayayanlardan hiç olmadik. Bizim sirtimiz Sanliurfa'nin asil insanlarina dayanir, aziz milletimizin temiz vicdanina dayanir, Türk milletine dayanir. Biz sirtimizi millete dayayarak yol aliyoruz, milletimize sirtimizi dayayarak yol almaya devam edecegiz."

Terörün Türkiye'de planli eylem yapma kabiliyetini kaybettigine isaret eden Bozdag, terörle etkin mücadele edildigini söyledi.

Bakan Bozdag, söyle konustu:

"Türkiye'nin daglari da dereleri de illeri de terörün basina indi. Sadece Türkiye'de degil, sinirimizin disinda da terör örgütleriyle etkin mücadele ederek oralarda da onlari etkisiz hale getiriyoruz. Simdi neden bizim karsimizda duruyorlar? Çünkü terörle etkin ve kararli mücadele onlarin nefes alanlarini tamamen yok etti. Nefes alacak yer bulamaz hale geldiler. IHA'lar, SIHA'lar, Kizilelma, bu memleketin elde ettigi yeni imkanlar onlara her seyi dar etti. O yüzden nefes almak için bu iktidarin gitmesine ihtiyaçlari var. Millet Ittifaki'na giden her oy teröre nefes olur, büyük Türkiye'nin yürüyüsüne sekte vurulur. Türkiye'nin son 20 yilda kazandigi bu büyük degisime gerçekten zarar verecektir. O yüzden yeni dönemde ülkemizin huzurunu, istikrarini korumak için de her seyi bir kenara birakip yeniden yekvücut olmamiz gerekir."

- "Ailemizi emanet edemeyecegimiz insanlara ülkemizi lütfen emanet etmeyelim"

Seçimlerde ülkenin gelecegine karar verileceginin altini çizen Adalet Bakani Bozdag, sunlari kaydetti:

"14 Mayis'in aksami Türkiye'de iki fotograftan biriyle karsilasilir. Ya sampanya patlatip bunu sabaha kadar kutlayanlar olacak ya da temiz alnini sükür için secdeye koyup Rabb'ine hamdedenler olacak. Bu ikisinden birini olusturmak bizim, aziz milletimizin elindedir. O gece kimi sevindirecegimize iyi karar verelim. Ya Kandil sevinecek ya Sanliurfa'nin asil insanlari sevinecek. Ya FETÖ sevinecek ya bu milletin temiz evlatlari sevinecek. Ya ABD'nin baskani orada keyif yapacak ya da Türk milletinin her bir hanesi 'Cevabi ABD'ye verdik, AB'ye verdik, Türkiye'nin seçimi Londra'da, Washington'da degil Sanliurfa'da yapilir, iktidari da baska ülkeler degil, Sanliurfa'nin asil insanlari tayin eder' diye onlara büyük bir Osmanli tokadini yapistiracaktir."

"Siz olsaniz bir yere giderken ailenizi Kiliçdaroglu'na mi emanet edersiniz Tayyip Bey'e mi emanet edersiniz? Ailemizi emanet edemeyecegimiz insanlara ülkemizi lütfen emanet etmeyelim." diyen Bozdag, Türkiye'de iktidar degil, muhalefet sorunu bulundugunu söyledi.

Adalet Bakani Bozdag, "Bir araya gelmisler yedisi, terör örgütleri de destek veriyor. AB'si, ABD'si destek veriyor. Hala iktidara alternatif olma umudunu vermeyi basaramamis basarisiz bir kadro orada. Öte yandan da 15 seçimi kazanmis, her daim milletten iktidar yetkisi almis bir kadro var. Kazanan ve kazanmaya devam ettiren bir kadro var. Öbür yanda da kaybeden bir kadro var." diye konustu.