ASELSAN'in yeni yönetimi belli olduGöksel Yildirim- Elektromanyetik, mikrodalga ve anten teknolojileri, elektronik harp, devreler ve sistemler teorisi gibi alanlarda çalismalar yapan Prof. Dr. Ercümend Arvas, ASELSAN Yönetim Kurulu Baskanligina seçildi

ASELSAN'in yeni yönetimi belli olduGöksel Yildirim- Elektromanyetik, mikrodalga ve anten teknolojileri, elektronik harp, devreler ve sistemler teorisi gibi alanlarda çalismalar yapan Prof. Dr. Ercümend Arvas, ASELSAN Yönetim Kurulu Baskanligina seçildi

ANKARA (AA) - ASELSAN'in yeni Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Ercümend Arvas oldu.

ASELSAN 10. Olaganüstü Genel Kurul toplantisinda Ercümend Arvas, Bekir Bayrakdar, Yavuz Çelik, Alparslan Kavaklioglu, Mustafa Murat Seker, Ahmet Yozgatligil bir sonraki olagan genel kurul toplantisina kadar 1 yil süreyle görev yapmak üzere Yönetim Kurulu Üyeligine seçildi.

Salih Kul, Ebru Tümer ve Ismail Ari da Bagimsiz Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevlendirildi.

Yönetim Kurulu'nda yapilan görev dagiliminda Yönetim Kurulu Baskanligi'na Ercümend Arvas seçildi. Alpaslan Kavaklioglu Baskan Vekilligi, Yavuz Çelik ve Mustafa Murat Seker de murahhas aza görevlerine getirildi.

- Arvas'in akademik kariyeri ve uzmanlik alani

Ercümend Arvas, 1953 yilinda Van'da dogdu. Lisans ve yüksek lisans egitimlerini Orta Dogu Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisligi Bölümünde, doktora egitimini ise ABD Syracuse University'de 1983 yilinda tamamladi. 1988 yilinda doçent, 1994 yilinda profesör oldu.

Elektromanyetik, mikrodalga ve anten teknolojileri, elektronik harp, devreler ve sistemler teorisi gibi alanlarda çalismalar yapan Arvas, yurt içinde ve disinda alanina liderlik eden birçok kurum ve kurulusa danismanlik verdi.

Istanbul Medipol Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisligi Bölümünde profesör olarak çalismalarini sürdüren Ercümend Arvas'in çok sayida ulusal ve uluslararasi kongre, konferans, sempozyumda sunulmus ve yayinlanmis makale/bildirisi, kitaplari ve kitap bölümleri bulunuyor.

- Haluk Görgün veda etti

ASELSAN Yönetim Kurulu Baskanligi görevi sona eren Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani Haluk Görgün de Genel Kurul'da yaptigi konusmada, 6,5 yildir parçasi olmaktan onur duydugu ASELSAN ailesindeki aktif görevinden ayrildigini ifade etti.

"Hayatimin en güzel, en özel ama bir o kadar zorlu yillarini sizlerle birlikte geçirdim. ASELSAN'i hak ettigi daha iyisi için degistirip, dönüstürebilmek amaciyla birlikte çok çaba sarf ettik." diyen Görgün, su degerlendirmelerde bulundu:

"Söz verdik ve verdigimiz sözü tutabilmek için çok çalistik. ASELSANimiz ile degistik, gelistik ve tüm sektörü de degistirdigimizi fark ettik. Çok yol kat ettik, çok seyi insa ettik, çok seyi baslattik ve her seyi çalisanlarimizla birlikte onlarin sahiplenmesiyle gerçeklestirdik.

Her anlamda deger üretmeye ve örnek olmaya çalistik. Projelerimizle, teknolojilerimizle, yenilikçi ürünlerimizle, kurumsallasma çalismalarimizla, sosyal projelerimizle, millilesme odagimizla, tedarik yapilanmamizla, ihracata yönelik hamlelerimizle, insan odakli yaklasimimizla tüm paydaslarimiza katki saglamaya çalistik. Bundan sonra da ASELSANimizin çok büyük basarilara imza atacagindan ve hep birlikte emanete sahip çikilacagindan en ufak bir süphem yok.

Bana inandiginiz ve benimle birlikte mücadele ettiginiz için tüm yönetici arkadaslarima ve yönetim kurulu üyelerimize çok tesekkür ederim. Hakkinizi helal ediniz. Savunma sanayimiz için hep birlikte mücadeleye, çalismaya devam edecegiz."?