ASELSAN son teknolojilerini TEKNOFEST Izmir'de vitrine çikaracakZeynep Duyar- ASELSAN'in Murad Muharip Uçak Burun Radari, Avci Kaska Entegre Kumanda Birimi, Toygun Elektro Optik Sensör Sistemi ve HISAR A+ Füze Firlatma Sistemi'nin de aralarinda bulundugu 20 yerli sistemi festivalde sergilenecek - Sirket, Lisansüstü a-Yetenek, a-Gelecek Staj Programi, ASELSAN Akademi ve ASELSAN MTAL'i de etkinlikte ziyaretçilere anlatacak

ASELSAN son teknolojilerini TEKNOFEST Izmir'de vitrine çikaracakZeynep Duyar- ASELSAN'in Murad Muharip Uçak Burun Radari, Avci Kaska Entegre Kumanda Birimi, Toygun Elektro Optik Sensör Sistemi ve HISAR A+ Füze Firlatma Sistemi'nin de aralarinda bulundugu 20 yerli sistemi festivalde sergilenecek
- Sirket, Lisansüstü a-Yetenek, a-Gelecek Staj Programi, ASELSAN Akademi ve ASELSAN MTAL'i de etkinlikte ziyaretçilere anlatacak

ANKARA (AA) - Dünyanin en büyük havacilik, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'in destekçilerinden ASELSAN, etkinligin Izmir duraginda da savunma sanayisi alanindaki 20 yeni sistemini ziyaretçilerle bulusturacak.

ASELSAN'dan yapilan açiklamaya göre, "ayaklari yere basmayan festival" mottosuyla düzenlenen TEKNOFEST, Istanbul ve Ankara'nin ardindan 27 Eylül-1 Ekim'de Izmir'de teknoloji tutkunlarina kapilarini açacak.

Sirket, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi ile T3 Vakfinin yürütücülügünde Çigli Havalimani'nda gerçeklestirilecek etkinlikte, 300 metrekarelik stant alaninda ziyaretçilerini agirlayacak.

Izmir'de 5 gün sürecek festival, havacilik gösterileri, ödül törenleri, simülasyon alanlari, egitici atölyeleri, sahne sovlariyla gençlere teknoloji serüveni yasatacak.

- ASELSAN'in 20 milli sistemi görücüye çikacak

ASELSAN standinda özgün mühendisligin gücüyle gelistirilen yerli sistemler de sergilenecek.

Bu kapsamda TEKNOFEST Izmir'de sirketin Murad Muharip Uçak Burun Radari, Avci Kaska Entegre Kumanda Birimi, Toygun Elektro Optik Sensör Sistemi, Karat Kizilötesi Arama ve Takip Sistemi, Tolun Güdüm Kiti, Karetta Anti GNSS, AselFlir-600 Elektro Optik Sensör Sistemi, Ertugrul Bomba Imha Robotu, Aslan Insansiz Kara Araci, Deringöz Otonom Sualti Araci, Zoka Akustik Torpido Karsi Tedbir Sistemi, GÜRZ Hava Savunma Sistemi, HISAR A+ Füze Firlatma Sistemi'nin de aralarinda bulundugu 20 sistemi vitrine çikacak.

Festival alaninin tamami ASELSAN'in milli imkanlarla gelistirdigi 40 güvenlik kamerasiyla takip edilecek. Kameralardan alinan görüntüler, TEKNOFEST Koordinasyon Ofisine aktarilacak. TEKNOFEST'in protokol giris kapisinda ASELSAN'in gelistirdigi ARIN X-Ray Cihazi görev yapacak.

- Tekno Macera çocuklari bekliyor

ASELSAN'in bilim ve teknoloji meraklisi çocuklar için baslattigi uzun soluklu sosyal sorumluluk projesi olan ve TEKNOFEST'te en çok ziyaret edilen aktivite alanlari arasinda yer alan Tekno Macera, çocuklarin gözdesi olacak.

Çocuklar, Tekno Macera Deneyim Alani'nda Astronot Kiyafeti Tasarlama Atölyesi, Solar Uzay Istasyonu ve Mars Uzay Araci Tasarim Atölyesi'nde farkli bir deneyim yasayacak. TEKNOFEST çocuklari, "Görev 2023" ve "Uzay Bi Yolculuk" sloganiyla gerçeklesecek ASELSAN uzay araci simülasyon odasinda uzay yolculuguna çikacak.

Türkiye'nin dört bir yanindan gelerek TEKNOFEST heyecanina ortak olacak genç beyinler arasinda kiyasiya yarismalar da düzenlenecek. TEKNOFEST Girisim Yarismalari kapsaminda saglik ve iyi yasam, çevre, enerji ve iklim, afet yönetimi ve engelsiz yasam teknolojileri konularinda girisim yarismalari gerçeklestirilecek. Bu yarismalarda 5 ASELSAN çalisani jüri üyesi olarak görev alacak.

ASELSAN, erken asama girisimlerin desteklendigi Girisimcilik Merkezini, yilda 200'ü askin ögrencinin aday mühendis olarak çalisabildigi a-Yetenek Programi'ni, arastirmacilara istihdam olanagi sunan Lisansüstü a-Yetenek'i, ögrencilerin bilgilerini pekistirmelerini saglayan a-Gelecek Staj Programi'ni, çalisanlara yüksek lisans yapma sansi taniyan ASELSAN Akademi'yi ve yüzde 1'lik basari diliminden ögrenci alan ASELSAN MTAL'i Izmir'de TEKNOFEST gençligine anlatacak.