AK Parti'li Özhaseki deprem bölgesi Malatya'da konustu:Volkan Kasik- "Biz birligin çimentosu, harci olmaya devam edecegiz. Elimizden gelen hizmetleri de vermek için canla basla insallah çalisacagiz" - "Devasa belediyeler var, son seçimlerden bu tarafa 40-50 bin kisi aldilar. Ne olur yarisini göndersinler buraya. Binlerce is makineleri var aradigimiz zaman ne yazik ki bu bölgelerin çogunda göremiyoruz"

AK Parti'li Özhaseki deprem bölgesi Malatya'da konustu:Volkan Kasik- "Biz birligin çimentosu, harci olmaya devam edecegiz. Elimizden gelen hizmetleri de vermek için canla basla insallah çalisacagiz"
- "Devasa belediyeler var, son seçimlerden bu tarafa 40-50 bin kisi aldilar. Ne olur yarisini göndersinler buraya. Binlerce is makineleri var aradigimiz zaman ne yazik ki bu bölgelerin çogunda göremiyoruz"

MALATYA (AA) - AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki, AK Parti'li 807 belediyeden 250'sinin "kardes belediye" olarak depremlerden etkilenen illerde süresiz görevlendirildigini belirterek "Biz birligin çimentosu, harci olmaya devam edecegiz." dedi.

Malatya Büyüksehir Belediyesine ait sosyal tesiste AK Parti'li belediye baskanlariyla bir araya gelen Özhaseki, büyük bir afetle karsi karsiya olduklarini söyledi.

Özhaseki, Kahramanmaras merkezli depremlerin "Asrin felaketi" olarak nitelendirildigini aktararak, "Fakat bir grup insan halen çikip 'Ne canim bunda ne var ki falan diyebiliyorlar, ne asrin afetiymis canim, böyle bir sey mi var?' da diyebiliyorlar, yüzsüz bir sekilde. Biz bin yildir bu Anadolu topraklarindayiz, kurdugumuz medeniyet neredeseyse bin yasinda, bin yil boyunca böyle bir afet yasamadik." diye konustu.

Depremlerde 11 ilin dogrudan, 11-12 vilayetin de dolayli etkilendigini dile getiren Özhaseki, yaklasik 14 milyon insanin depremlerden etkilendigini, su ana kadar 47 bin kisinin hayatini kaybettigini, hayatin bu bölgelerde adeta durdugunu ifade etti.

Özhaseki, böyle bir afetle daha önce karsilasmadiklarini dile getirerek söyle devam etti:

"Sayilar her gün degismekle beraber 600 binin üzerinde bagimsiz birim yikilmis vaziyette veya agir hasarli yeniden yapilmak zorunda. Bölgede 300 binden fazla esnafimiz var. 11 vilayetin ihracat rakamlari 20 milyar dolarin üzerinde, Gaziantep hariç neredeyse diger sanayi tesisleri durma noktasina geldi. Böyle bir afetin oldugu bir yerde siz halen bunu küçümserseniz sonra da siyasi rant elde etmek için geziler düzenlerseniz size de ayip olur herhalde. Böyle büyük bir afetin altindan ancak bu millet kalkabilirdi. Çok sükür depremin ilk saatlerinden itibaren Sayin Cumhurbaskani'miz basta olmak üzere tüm bakanlarimiz arazideydi, belediyelerimiz buradalardi, afet ekipleri hep buralardaydi, 700 kadar sivil toplum örgütü bölgeye gelerek ellerinden ne geliyorsa yapti. Allah herkesten razi olsun, bu imtihani insallah hep birlikte atlatacagiz diye düsünüyorum."

AK Parti'li belediyelerin bir düzen içerisinde her bir bölgede kardeslerinin yardimina kostugunu belirten Özhaseki, AK Parti'li 807 belediyeden 250'sinin "kardes belediye" olarak depremlerden etkilenen illerde süresiz görevlendirildigini söyledi.

Özhaseki, AK Parti'li belediyelerin depremzedelerin yaralari sarilincaya kadar ve onlarin "Allah razi olsun gidebilirsiniz." diyene kadar hizmete devam edeceklerini ifade etti.

Ayrim gözetmeksizin çalismaya devam ettiklerini aktaran Özhaseki, "Ayrim gözetmek bu dönemde ayiptir, böyle bir sey yapmak, akildan geçirmek bile bana göre insanlik suçudur ama ne yazik ki disarida bazen görüyoruz 'depremzedelere yardim edilirken, enkazdan çikarilirken bile partisine bakiliyor.' diyen ahlaksizlar da var bu memlekette. Biz birligin çimentosu, harci olmaya devam edecegiz. Elimizden gelen hizmetleri de vermek için canla basla insallah çalisacagiz." dedi.

- "Turistik seyahatlerinde basarilar diliyoruz"

Özhaseki, temel felsefelerinin hizmet oldugunu, ayrim gözetmeksizin, mazeret üretmeksizin, ellerinde ne varsa onu bölüserek hizmete devam edeceklerini dile getirerek sunlari kaydetti:

"Ama bazen de üzülüyoruz bu bölgelere gelen siyasi liderler oluyor, emin olun özel uçaklarla geliyorlar sonra birkaç görüntü veriyorlar yikintilarin basinda, kendi adamlarinin bazi tahrikçi sözlerine 'Evet.' diyorlar sonra da o turistlik seyahatlari bitiyor dönüp gidiyorlar. Hani denir ya seyahate çikana 'Güle güle gidin gelin, iyi anilarla dönün insallah.' diye biz de onlara o turistlik seyahatlerinde basarilar diliyoruz, güle güle gelsinler, hosça vakit geçirsinler sonra da iyi anilarla dönsünler insallah. Devasa belediyeler var, son seçimlerden bu tarafa 40-50 bin kisi aldilar. Ne olur yarisini göndersinler buraya. Binlerce is makineleri var aradigimiz zaman ne yazik ki bu bölgelerin çogunda göremiyoruz. Tek tük bazi yerlerde gözüküyor, ellerine saglik onun için de tesekkür ederiz. Diyecek baska bir sey yok. Ben bunu söyledigim zaman dün CHP'nin ne kadar sözcüleri, genel baskan yardimcilari varsa kuyruga geçip bana cevap yetistiriyorlar. Buralara gelsinler de bir görsünler is makinelerini üzerinde hangi belediyelerin ismi yaziyor, sirtinda hangi belediyelerin armasi var arkadaslarin. Gida dagitan, as evi kuranlar, çadir kentlerin basinda gayret edenler kimler. Gelsinler lütfen görsünler algi operasyonlari çekip bana cevap yetistirmeye ugrasmasinlar. Hiç degilse gelip bir ucundan tutsunlar onlar da ama ne yazik ki onlarin her zamanki hali böyle."

Muhalefet belediyelerinin "algi belediyeciligi" yaptigini aktaran Özhaseki, bu anlayisin deprem bölgelerinde sürdürüldügünü ifade etti.

- Kentsel dönüsüm

AK Parti'li belediyelerin kentsel dönüsüm için canla basla çalistigini aktaran Özhaseki, sözlerini söyle tamamladi:

"Kentsel dönüsüm esastir, bunu yapmamiz, evleri yenilememiz gerekir ama buna mani olanlarin da bir kez daha vicdani olarak muhasebe yapmalarini rica ediyorum ana muhalefet partisinden ve ekiplerinden. Söyle bir söz ezberlemisler, 'Bu kentsel dönüsüm degil rantsal dönüsüm.' Yapmayin ya. Dogru degil dedikleriniz, asla dogru degil. Bir slogan bulmusunuz güzel de slogan da kafiyeli o da güzel. Siz yapin hadi. Sizin yaptiginiz rantsal dönüsüm olmasin. Hadi yapin, sonuna kadar destek. Bakanliktan, hükümetten, devletten de destek yapin be hadi yapin ne olur, hayir yapmaya hiç niyetleri de yok yapani da engellemek için ugrasiyorlar. Tüm Türkiye'nin her tarafinda biz yapmak için çabalarken ne yazik ki üzüntüyle söylüyorum bunlar da yaptirmamak adina o kentsel dönüsümlere mani olmak adina her seyi yapiyorlar."