AK Parti'li Günes: "Kayiplarimizi geri getirmek mümkün degil ama yaralari sarmak boynumuzun borcu"Ismail Çimen

AK Parti'li Günes: "Kayiplarimizi geri getirmek mümkün degil ama yaralari sarmak boynumuzun borcu"Ismail Çimen

TBMM (AA) - AK Parti Usak Milletvekili Ismail Günes, "Kaybettigimiz vatandaslarimizi geri getirmek mümkün degil ama depremin yaralarini sarmak da hepimizin boynunun borcu." dedi.

Günes, Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda, 6 Subat'ta Kahramanmaras merkezli 11 ili kapsayan depremlerin yasandigi ilk saatlerden itibaren devletin tüm imkanlariyla bölgeye intikal ettigini söyledi.

Depremin etki alaninin genisligi ve hava kosullarinin bazi imkansizliklari beraberinde getirdigini belirten Günes, devletin tüm olumsuz sartlara ragmen eski tecrübelerinden de faydalanarak 270 binin üzerinde personel ile 35 bin yerli ve yabanci arama kurtarma ekibini bölgeye sevk ettigini bildirdi.

Günes yasanan sürecin kolay olmadiginin altini çizerek "Dayanilmaz acilara sahitlik ettik. Bu acilari hep beraber yüregimize gömecegiz. Kaybettigimiz vatandaslarimizi geri getirmek mümkün degil ama depremin yaralarini sarmak da hepimizin boynunun borcu. Devletimiz bir taraftan vatandaslarimizin yaralarini sarmaya gayret gösterirken diger taraftan bizi millet yapan en önemli özelligimiz olarak ülkenin her tarafindan insanlarin maddi-manevi her türlü destegine sahit olduk. Bu bizi ayakta tutan en önemli unsurdur." diye konustu.