AK Parti seçim bürosu önünde ates açilmasina iliskin iki zanliya tutuklama istemi Melike Gallenkus Ayfar

AK Parti seçim bürosu önünde ates açilmasina iliskin iki zanliya tutuklama istemi Melike Gallenkus Ayfar

ISTANBUL (AA) - AK Parti Bahçelievler Seçim Irtibat Bürosu önünde motosikletten silahla havaya ates açilmasiyla ilgili gözaltina alinan iki süpheli, tutuklanmalari istemiyle hakimlige sevk edildi.

Bahçelievler Kocasinan Mahallesi'ndeki AK Parti Seçim Irtibat Bürosu önünde 21 Nisan Cuma saat 22.20 siralarinda motosikletten silahla havaya ates edilmesi olayina iliskin gözaltina alinan O.S. ile C.E, Bakirköy Adliyesine gönderildi.

Süpheli C.E, savcilikta verdigi ifadede, olay günü motosikleti kullandigini, arkadaki arkadasinin ates ettigini, kendisinin haberi olmadigini ve olaydan dolayi pisman oldugunu kaydetti.

Diger süpheli O.S. ise yakin zamanda cezaevinden çiktigini belirterek, olay günü ates ettigi yerin seçim irtibat bürosuna çok uzak oldugunu savundu. Arada 300 metre mesafe bulundugunu, oraya ates etmis olamayacagini öne süren O.S, hedef gözetmedigini ve pisman oldugunu dile getirdi.

Savcilik, iki süpheliyi, "silahla genel güvenligi kasten tehlikeye sokma", "mala zarar verme" ve "6136 sayili Atesli Silahlar ve Biçaklar ile Diger Aletler Hakkinda Kanun'a muhalefet" suçlarindan tutuklanmalari istemiyle hakimlige sevk etti.