AK Parti kongresinde gençlere müzigini Yücel Arzen'in yaptigi Karakoç'un "Ismailce" eseriyle seslenilecekAynur Ekiz- Eseri, ayni zamanda AK Parti Istanbul Milletvekili de olan besteci Yücel Arzen, Azerbaycan Devlet Sanatçisi Azerin, "Sen Türkülerini Söyle" isimli yarismanin genç solistleri Esra Abay ve Ali Açikyol beraber seslendirecekler

AK Parti kongresinde gençlere müzigini Yücel Arzen'in yaptigi Karakoç'un "Ismailce" eseriyle seslenilecekAynur Ekiz- Eseri, ayni zamanda AK Parti Istanbul Milletvekili de olan besteci Yücel Arzen, Azerbaycan Devlet Sanatçisi Azerin, "Sen Türkülerini Söyle" isimli yarismanin genç solistleri Esra Abay ve Ali Açikyol beraber seslendirecekler

TBMM (AA) - AYNUR EKIZ - AK Parti'nin 4. Olaganüstü Büyük Kongresi'nde Müzisyen Yücel Arzen, Azerbaycan Devlet Sanatçisi Azerin ile "Sen Türkülerini Söyle" isimli yarismanin birincisi Esra Abay ve ikincisi Ali Açikyol ile birlikte söyleyecek.

AK Parti Istanbul Milletvekili ve sanatçi Arzen, partisinin 7 Ekim Cumartesi günü yapilacak 4. Olaganüstü Büyük Kongresi'nde sahne performansi ile seslendirecekleri eseri AA muhabirine anlatti.

Türkiye ile Azerbaycan'in ortak degerlerinden kabul edilen Abdurrahim Karakoç'un "Ismailce" siirini AK Parti'nin cumartesi günü yapilacak 4. Olaganüstü Kongresi'nde Azerbaycan Devlet Sanatçisi Azerin ile birlikte seslendireceklerini ifade eden Arzen, kendilerine TRT 1 ekranlarinda yayinlanan "Sen Türkülerini Söyle" isimli yarismanin birincisi Esra Abay ve ikincisi Ali Açikyol'un da eslik edecegini belirtti.

AK Parti Istanbul Milletvekili Arzen, "Eser, Esra Abay'in okuyacagi (daha önce Haci Tasan'dan dinledigimiz) olaganüstü bir bozlakla basliyor. Hemen ardindan gencecik bir sanatçi; Ali Akyol, Ziya Pasa'nin sözleriyle Urfa Diva'nini hatirlatacak bizlere. Sonra Azerin ile birlikte Ismailce'yi okuyacagiz. Efeler, horon, halay… Sahne birden kendi sesimizin, rengimizin, vatanimizin rengarenkligi ile cosacak. Elbette bütün o renkler sonunda bir renk olacak." ifadesini kullandi.

- "Bizim gençlerimiz yapay zekaya divan edebiyati ögretecek"

Arzen, konusmasini söyle sürdürdü:

"Popüler müzik sanatçilari haz ve hizin zaafli, çekiciligi ile büyük kitleleri pesinden sürükleyedursun; biz, gelecegin insasinin haz çukurundan çikmayacagini biliyoruz. Gelecek ancak gelecek hayalini kurma cesareti kuranlarindir. Gözlerini ve zihnini gelecege dikmis insanlar, gelecege uzanmis insanlar. Gençler; iste onlar, ötenin, gelecegin, yarinin ve ötenin de ötesinin 'Ismail'leri. Onlar ne yapragi incitirler ne topragi ne biçagi ne bayragi. Iste bu gençlere gelecek emanet edilir. O Ismail'ler ki nefsini degil neslini düsünürler. Bizim gençlerimiz yapay zekaya divan edebiyati ögretecek insallah."

- "Karakoç'un gençlere nasihat niteligindeki eserini tartismaya açmak isterim"

Bugün popüler anlamda sanatsal tek yargi enstrümaninin maalesef yalnizca "haz" oldugunun altini çizen Arzen, "'Nasil bir filmdi? Bence çok keyifli. Nasil bir romandi son okudugun? Çok keyif aldim ya da hiç keyif almadim ve sikilip attim. Nasil bir geziydi? Nasil yemek? Nasil bir müzik?' Hep ayni cevap: 'Çok keyifliydi, hiç keyif almadim.' Baska bir yargi kriterimiz yok. Birakmadilar. Bizi, gençligimizi 'tek boyutlu insan'a dönüstürüp yalnizca bir ana sikistirip hapsettiler. Oysa geçmis ve gelecek hülyalari, tasarimlari ile insan yasadigi hayati anlamli kilar. Ancak gelecege yönelerek hayatimizi insan hayati kilariz degil mi? Ancak Ismail'i oldugumuz bir hayati tanimlayabilir, sorgulayabilir, insan hayati kilabiliriz. Büyük Ozan Abdurrahim Karakoç'un gençlere nasihat niteligindeki eserini bu vesileyle tartismaya açmak isterim." degerlendirmesinde bulundu.