AK Parti Grup Baskanvekili Turan, Çanakkale'de sandik baskanlari toplantisinda konustu:Burak Akay- "14 Mayis'tan sonra rüzgar gülü gibi dönen Kiliçdaroglu'nun bu saatten sonra gençlere ne söylerse söylesin karsiligi olmayacak. Gençlerin adresi, yeri, AK Parti'dir, Cumhur Ittifaki'dir. Bu seçimlerde 30 yas alti 5 genç milletvekili seçildi. 4'ü AK Parti'den"

AK Parti Grup Baskanvekili Turan, Çanakkale'de sandik baskanlari toplantisinda konustu:Burak Akay- "14 Mayis'tan sonra rüzgar gülü gibi dönen Kiliçdaroglu'nun bu saatten sonra gençlere ne söylerse söylesin karsiligi olmayacak. Gençlerin adresi, yeri, AK Parti'dir, Cumhur Ittifaki'dir. Bu seçimlerde 30 yas alti 5 genç milletvekili seçildi. 4'ü AK Parti'den"

ÇANAKKALE (AA) - AK Parti Grup Baskanvekili Bülent Turan, "14 Mayis'tan sonra rüzgar gülü gibi dönen Kiliçdaroglu'nun bu saatten sonra gençlere ne söylerse söylesin karsiligi olmayacak. Gençlerin adresi, yeri, AK Parti'dir, Cumhur Ittifaki'dir. Bu seçimlerde 30 yas alti 5 genç milletvekili seçildi. 4'ü AK Parti'den." dedi.

Turan, partisinin Geyikli belde binasinda düzenlenen belde yönetimi, sandik baskanlari ve müsahitleri toplantisina katildi.

Burada gündeme iliskin degerlendirmelerde bulunan Bülent Turan, Millet Ittifaki'nin cumhurbaskani adayi ve CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nu elestirerek, "Kemal Kiliçdaroglu bir tweet atarak, video paylasarak gençleri göreve çagirmis. 14 Mayis'tan sonra rüzgar gülü gibi dönen Kiliçdaroglu'nun bu saatten sonra gençlere ne söylerse söylesin karsiligi olmayacak. Gençlerin adresi, yeri, AK Parti'dir, Cumhur Ittifaki'dir. Bu seçimlerde 30 yas alti 5 genç milletvekili seçildi. 4'ü AK Parti'den. CHP'den bir tane yok. Hangi gençten bahsediyorsunuz? Gençleri tahrik ederek, gençleri kendince itham ederek sonuç almak geride kaldi. Gençlerin yeri Cumhur Ittifaki'dir." diye konustu.

Gençlerin yerinin Türkiye'yi büyüten savunma sanayinden, ulasima ve egitime kadar her konuda adim atan AK Parti'nin yani oldugunu dile getiren Turan, söyle devam etti:

"Gençleri agzina alacak en son kisi Kemal Kiliçdaroglu'dur. Biz gençlik dedigimizde okulunu biliyoruz. Gençligin kiymetini biliyoruz. Bu seçimlerde 5 milyon genç oy kullandi. Sadece 15 gün içerisinde yani ikinci tura giden zaman içerisinde 45 bin genç yeni oy kullanma hakkina sahip oldu. Çanakkale'mizde de 25 bin genç ilk defa oy kullandi. Hepsini aradik. Hepsini sorduk. Tekrar aramaya, sormaya, iliski kurmaya devam edecegiz. Biz gençleri tarihten biliriz. Hazreti Peygamber'e en çok sahip çikan gençler oldugunu biliriz. Gençlerin iddiasini, derdini biliriz. Bakiniz, Anafartalar'da topraklarimizda tarih sahnesine çikmaya baslayan Atatürk 38 yasinda Anafartalar Kahramani oldu, 39 yasinda Meclisi açti, 40 yasinda maresal oldu, 42 yasinda cumhuriyeti ilan etti. Biz gençligin ne demek oldugunu iyi biliriz. O yüzden onurla diyoruz ki gençligin adresi, yeri AK Parti'dir."

Seçimin ikinci turunda seçmenleri Cumhur Ittifaki'ndan yana oy kullanmaya davet eden Turan, seçmenin istikrar ile kriz arasinda bir tercih yapacagini söyledi. Turan konusmasini söyle sürdürdü:

"Bu seçimlerde ya istikrara ya masa krizlerine oy verecegiz. Ya meclis ve baskan uyumuna ya da baskan ve masa krizlerine oy verecegiz. Demirtas'i destekleyen, Demirtas'in destekledigi Kiliçdaroglu'na Çanakkale ve Geyikli oy vermez, vermemeli. 14 Mayis'ta kime oy vermisseniz verdiniz. Hepsi kiymetlidir. Her oy azizdir, mübarektir. Ama simdi maceranin degil, istikrarin zamanidir. Hangi partiye oy vermis olursa olsun tüm vatandaslarimizi bu yeni dönemde Türkiye Yüzyili'na, Türkiye'yi büyütmeye, ekonomimizi, yatirimlarimiza, istikrarimizi büyütmeye yani Sayin Erdogan'a oy vermeye davet ediyorum."

HÜDA PAR ile ilgili elestirilere deginen Turan, "Hizbullah'la irtibatlandirilan HÜDA PAR tüm yasal mevzuatinda mahkemeye dava konusu olmayan, Türk bayragiyla miting yapan, üniter yapiyi kollayan bir iddiayla partilesmis. Daha öte soruyorum, 'Hizbullah'la irtibati var' denen bu partiyle ilgili sunu sorma hakkimiz var. Hizbullah'in son eylemi ne zaman oldu? Var mi bilen? Yok. Hizbullah'in baskani kim? Var mi bilen? Yok. Ama biz PKK'nin sözde liderini de biliyoruz. Biz PKK'nin eylemlerini biliyoruz. ‘Terör örgütü elebasinin heykelini dikecegiz’ diyenlere kizmayan malum partiler hiç daha düsünmedigimiz, yok olmus olan bir örgütten yola çikarak bir partiyi itham ediyorlar. Biz ne yaptigimizi biliyoruz. Biz Türkiye'nin büyümesi için hangi adimlari atmak lazimsa o adimlari atiyoruz." ifadelerini kullandi.

HÜDA PAR'in, Cumhur Ittifaki'nin ortagi olarak taahhütnameye imza vermis bir parti olmadigini ifade eden Turan, sunlari kaydetti:

"Listemizden seçime girmesi baska bir sey, protokol geregi ittifak ortakligi baska bir sey. Biz 4 partiyle ittifak yaptik. CHP'de Mustafa Sarigül listeden girdi partisi olmasina ragmen. Ama ittifak ortagi degil gibi. O yüzden ittifakta olmak baska bir sey, listede olmak baska bir sey. Kaldi ki HÜDA PAR Diyarbakir'da miting yapti. Binlerce insan hepsinde de Türk bayragi var. Peki HDP'nin yaptigi mitingde bir tek numune Türk bayragi var miydi? Nasil aydin, nasil yazar, nasil partili bunlar ki o Türk bayragi olan mitinglere laf atacaklar; ama PKK'nin HDP'nin desteklemis oldugu mitinglerdeki bayraksizligi görmeyecekler. Bunlar yanlis seyler."

Toplantiya Ezine Belediye Baskani Güray Yüksel, Geyikli Belediye Baskani Mevlüt Oruçoglu, il genel meclisi üyeleri, ilçe ve belde baskanlari ile partililer katildi.