AK Parti Grup Baskanvekili Tunç AKPM heyetinin ziyaretini degerlendirdi:Aykut Yilmaz- "Türkiye'nin seçimleri ile ilgili olarak gerçek olmayan, dezenformasyona yönelik kara propagandalara itibar edilmemesi gerektigini aktardik"

AK Parti Grup Baskanvekili Tunç AKPM heyetinin ziyaretini degerlendirdi:Aykut Yilmaz- "Türkiye'nin seçimleri ile ilgili olarak gerçek olmayan, dezenformasyona yönelik kara propagandalara itibar edilmemesi gerektigini aktardik"

TBMM (AA) - AK Parti Grup Baskanvekili Yilmaz Tunç, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Seçim Gözlem Heyeti'ne, seçimlerle ilgili gerçek olmayan, dezenformasyona yönelik kara propagandalara itibar edilmemesi gerektigini aktardiklarini belirtti.

Tunç, AKPM'nin Frank Schwabe baskanligindaki Seçim Öncesi Gözlem Heyeti ile yaptiklari toplantiyi yaptigi yazili açiklamayla degerlendirdi.

Türkiye'deki seçimlerin dünyanin en yüksek katilimli seçimleri oldugunu ifade eden Tunç, tarafsiz yarginin gözetim ve denetiminde tüm süreçlerin siyasi partilerce takip edildigini vurguladi. Tunç, seçmen listeleri ve sandik sonuçlarinin seffaflik geregi herkesin erisimine açik oldugunu kaydetti.

Propaganda serbestliginin eksiksiz uygulandigini, tüm partiler ve adaylarin her türlü iletisim araçlariyla seçmene ulasabildigini belirten Tunç, seçim güvenligi için de tüm tedbirlerin önceki seçimlerde oldugu gibi 14 Mayis seçimleri için de alindigini animsatti. Tunç görüsmeye iliskin su degerlendirmede bulundu:

"Tüm bunlara ragmen, Türkiye'nin seçimleri ile ilgili olarak gerçek olmayan, dezenformasyona yönelik kara propagandalara itibar edilmemesi gerektigini AKPM Seçim Gözlem Heyeti'ne aktardik. Heyetteki bazi üyelerin Türkiye'de düsünce ve ifade özgürlügüne yönelik elestirileri üzerine düsünce ve ifade özgürlügünün önündeki engellerin AK Parti döneminde kaldirildigini, terör propagandasinin dünyanin hiçbir hukuk devletinde düsünce özgürlügü sayilamayacagini hatirlattik.

Türkiye'de seçim döneminde basinin baski altina alindigi yönündeki elestirilerin tamamen gerçek disi oldugunu, onlarca muhalif TV, gazete, radyo ve dijital mecralarin yayin yaptigini, seçimi kaybedecek olan bazi siyasilerin kara propagandalarina aldanmamalarini söyledik. Türkiye demokrasisi ve seçimler için endiseleri oldugunu söyleyen bir heyet üyesine, önce kendilerine bakmalarini, Avrupa’daki terör uzantilarinin kara propagandasini tekrar edenlerden objektif rapor beklenemeyecegini belirttik."