AK Parti Grup Baskanvekili Gül, "Rize 2023 Sehir Bulusmalari"nda konustu:Fikret Delal- "Hangi parti olursa olsun Türkiye'nin sivil ve demokratik bir anayasa yapma gibi bir ödevi vardir. Bütün siyasi partilere bu sorumluluktur ve milletimizin beklentisi de bu yöndedir. Gelin hangi düsüncede olursa olsun, toplumu, 85 milyonu kapsayan, herkesin 'Evet, bu benim anayasam' diyecegi bir anayasayi insa edelim"

AK Parti Grup Baskanvekili Gül, "Rize 2023 Sehir Bulusmalari"nda konustu:Fikret Delal- "Hangi parti olursa olsun Türkiye'nin sivil ve demokratik bir anayasa yapma gibi bir ödevi vardir. Bütün siyasi partilere bu sorumluluktur ve milletimizin beklentisi de bu yöndedir. Gelin hangi düsüncede olursa olsun, toplumu, 85 milyonu kapsayan, herkesin 'Evet, bu benim anayasam' diyecegi bir anayasayi insa edelim"

RIZE (AA) - AK Parti Grup Baskanvekili Abdulhamit Gül, "Hangi parti olursa olsun Türkiye'nin sivil ve demokratik bir anayasa yapma gibi bir ödevi vardir. Bütün siyasi partilere bu sorumluluktur ve milletimizin beklentisi de bu yöndedir. Gelin hangi düsüncede olursa olsun, toplumu, 85 milyonu kapsayan, herkesin 'Evet, bu benim anayasam' diyecegi bir anayasayi insa edelim." dedi.

Kültür Park'ta düzenlenen Rize 2023 Sehir Bulusmalari'na katilan Gül, AK Parti'nin milletin tabelasini astigi bir parti oldugunu söyledi.

AK Parti'nin siradan bir parti olmadigini ifade eden Gül, "Isçisiyle, çiftçisiyle, memuruyla, genciyle, kadiniyla ve herkesin partisidir. AK Parti'nin temel siyasetinin felsefesi, milletin çizdigi rotanin disina çikmadan milletin pusulasini belirledigi yolda yürümek ve milletin sorunlarini çözme kararliligidir. AK Parti'nin bu anlamda siyasetinin temelinde, merkezinde ve pusulasinda milletimizin iradesi, beklentileri ve sorunlari vardir." diye konustu.

Gül, seçim öncesi ve sonrasinda yasanan tartismalara deginerek, sunlari kaydetti:

"Bugün muhalefetin tabani dahi 'Iyi ki Recep Tayyip Erdogan kazanmis, iyi ki AK Parti kazanmis, Cumhur Ittifaki kazanmis' noktasinda bir yaklasim içerisinde. 'Bizim oy verdigimiz partilere kalsa bu ülkeyi nasil yönetirlerdi? Büyük bir badireden kurtulduk. Iyi ki Recep Tayyip Erdogan basimizda. Allah memleketi korumus, iyi ki Tayip Erdogan kazanmis' noktasinda. Bu tabii milletimizin basiretiyle ve güçlü kararliligiyla verdigi güçlü destekle hamdolsun Türkiye Yüzyili'ni kurma kararliligini ortaya koymustur. Digerleri ne yapiyor, ne ediyor, hangi polemikler içerisinde, onlara hiç bakmadan bizim bir hedefimiz var. Türkiye'de enflasyonu tek haneli rakamlara indirecek sekilde çalismalar yapacak ekonomi yönetimimiz is basinda. Bu konuda çalismalarini yapiyorlar. Dis politikada Türkiye'nin itibarini, sözünü daha güçlü yapacak çalismalarimizi büyük bir kararlilikla sürdürüyoruz."

Cumhurbaskani Erdogan'in dün Soçi'de oldugunu animsatan Gül, "Bugün hem Bati'yla hem Dogu'yla hem Amerika'yla hem Rusya'yla ve Avrupa'yla görüsebilen dünyada tek lider. Dünyanin daha adil olmasi, dünyadaki bütün mazlumlarin, ezilenlerin hamisi ve sözcüsü olma adina, dis politikada vatandasimizin ve ülkemizin itibarini korumak adina çok kararli, sahsiyetli bir dis politika liderligi izlenmekte. Önümüzdeki dönemde Türkiye hem bölgesel hem de küresel bir lider olarak, yine dis politika arenasinda çok güçlü bir sekilde sesini yine yükseltecektir. Bu konuda politikalarini sürdürecektir." degerlendirmesinde bulundu.

- "Türkiye Yüzyili'nda yeni sivil bir anayasayi milletimiz hak ediyor"

Gül, en önemli adimlardan birinin de yeni ve sivil anayasa olduguna isaret ederek, "Bugün yine AK Parti'nin öncülügünde Cumhurbaskanimizin da defalarca çagrisiyla Türkiye'nin bir yeni anayasaya ihtiyaci vardir. Bu bir zarurettir. Demokrasimizin daha güçlenmesi için bir zarurettir. Halen darbe ürünü olan bir anayasayla yönetiliyor olmamiz demokrasi adina gerçekten büyük bir eksikliktir. Gerçek ve güçlü bir demokrasi için yeni ve sivil anayasayi da yapma noktasinda özellikle Meclis basladiktan sonra da yogun çalismalarimiz devam edecek." ifadelerini kullandi.

Tüm siyasi partilere çagrida bulunan Gül, sözlerini söyle tamamladi:

"Hangi parti olursa olsun Türkiye'nin sivil ve demokratik bir anayasa yapma gibi bir ödevi vardir. Bütün siyasi partilere bu sorumluluktur ve milletimizin beklentisi de bu yöndedir. Gelin hangi düsüncede olursa olsun, toplumu, 85 milyonu kapsayan, herkesin 'Evet, bu benim anayasam' diyecegi bir anayasayi insa edelim. AK Parti olarak buyurgan bir sekilde 'Gelin, bu metni oylayalim' demiyoruz. 'Müzakereyle gelin, degerlendirerek, bir masa etrafinda uzlasarak, çogulcu bir sekilde anayasa yapalim' istiyoruz. Dogusuyla, batisiyla, kuzeyiyle, güneyiyle her gencin 'Bu benim anayasam', her kadinin 'Benim anayasam iste bu' diyecegi, özgürlükler noktasinda, demokrasi noktasinda Türkiye'nin önündeki vesayeti tamamen kaldiran bu adimlari atacak anayasayi, toplumsal sözlesmeyi hep beraber yapmak üzere tüm siyasi partilere çagrimizi yineliyoruz. Bu konuda demokrasiyi gelin daha güçlendirelim. Türkiye Yüzyili'nda yeni sivil bir anayasayi milletimiz hak ediyor. Bunu hep beraber insa edelim."

Toplantiya, AK Parti Rize Milletvekilleri Muhammed Avci ve Harun Mertoglu, AK Parti Rize Il Baskani Hikmet Ayar ve partililer katildi.