AK Parti Grubu'nun Cumhurbaskani adayi Recep Tayyip ErdoganSinan Uslu

AK Parti Grubu'nun Cumhurbaskani adayi Recep Tayyip ErdoganSinan Uslu

TBMM (AA) - AK Parti TBMM Grubu, Recep Tayyip Erdogan'in Cumhurbaskani adayi olarak gösterilmesine iliskin grup karari aldi.

Basina kapali toplanan AK Parti TBMM Grubu'nda, AK Parti Grup Baskani Ismet Yilmaz ve grup baskanvekillerinin imzasiyla AK Parti Grubu Genel Kurul Divan Baskanligina sunulan, "Anayasa'nin 101'inci, Cumhurbaskani Seçimi Kanunu'nun 8'inci maddeleri geregince 14 Mayis 2023'te yapilacak Cumhurbaskanligi seçiminde Adalet ve Kalkinma Partisi Genel Baskani Sayin Recep Tayyip Erdogan'i aday gösteriyoruz." yazili basvuru ele alindi.

Toplantiya katilan milletvekilleri, Erdogan'in Cumhurbaskani adayi olarak gösterilmesine iliskin pusulayi imzaladi.

Toplantinin ardindan AK Parti Grup Baskani Ismet Yilmaz, gazetecilere açiklamalarda bulundu.

Cumhurbaskani Erdogan tarafindan seçimlerin yenilenmesine karar verildigini hatirlatan Yilmaz, bu kararin ayni gün Resmi Gazete'nin mükerrer sayisinda yayimlandigini söyledi.

Yüksek Seçimi Kurulu toplantisinda cumhurbaskani seçimi ile 28. Dönem milletvekili seçiminin 14 Mayis Pazar günü, cumhurbaskani seçiminin ikinci oylamaya kalmasi durumunda 28 Mayis Pazar günü yapilmasina karar verildigini anlatan Yilmaz, "Anayasa'nin 101'inci maddesi, Cumhurbaskani Seçimi Kanunu'nun 7'inci ve 8'inci maddeleri, Siyasi Partiler Kanunu'nun 27'nci maddesi ve AK Parti Grup Iç Yönetmeligine göre, Cumhurbaskanimiz AK Parti Genel Baskanimiz Recep Tayyip Erdogan'in, bugün AK Parti Grubu tarafindan cumhurbaskani adayimiz olarak bildirilmesine Grup Toplantisina katilan milletvekillerimizin oy birligiyle karar verildi. Milletimiz için hayirli ugurlu olsun. Allah milletimizin de Sayin Cumhurbaskani'mizin da yolunu bahtini açik eylesin. Daha güzel günler insallah Türkiye için olacak." ifadelerini kullandi.