ABD'de üretici enflasyonu subatta beklentilerin altinda geldiDilara Zengin Okay

ABD'de üretici enflasyonu subatta beklentilerin altinda geldiDilara Zengin Okay

WASHINGTON (AA) - ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), subatta aylik bazda yüzde 0,1 azalirken, yillik bazda yüzde 4,6 artisla beklentilerin altinda gerçeklesti.

ABD Çalisma Bakanligi, subat ayina iliskin ÜFE verisini açikladi.

Buna göre, ÜFE, subatta bir önceki aya kiyasla yüzde 0,1 azaldi. Piyasa beklentileri, ÜFE'nin aylik bazda yüzde 0,3 artmasi yönündeydi. ÜFE, ocakta yüzde 0,3 artmisti.

Üretici fiyatlari, subatta yillik bazda ise yüzde 4,6 artti. Bu dönemde yüzde 5,4 olmasi öngörülen üretici enflasyonu, ocakta yillik yüzde 5,7 olmustu.

Degisken gida ve enerji fiyatlarini içermeyen çekirdek ÜFE, subatta aylik bazda degisim göstermezken, yillik bazda yüzde 4,4 artti. Piyasa beklentilerinin altinda gerçeklesen çekirdek ÜFE'nin aylik yüzde 0,4 ve yillik yüzde 5,2 artmasi öngörülüyordu. Çekirdek ÜFE, ocakta aylik yüzde 0,1 ve yillik yüzde 5 artmisti.

ÜFE, üretimde kullanilan girdilerin fiyatlarini ölçerek nihai ürün fiyatlarina ve manset enflasyona iliskin ipuçlari veriyor. ABD Merkez Bankasi (Fed), ÜFE de dahil olmak üzere tüm enflasyon göstergelerini takip ediyor.