30. Uluslararasi Adana Altin Koza Film Festivali'nde "Orhan Kemal Emek Ödülleri" sahiplerini bulduFikret Kavgali,Koray Kiliç- Senarist, yazar ve yönetmen Ahmet Soner ile sarkici Belkis Özener ödül aldi

30. Uluslararasi Adana Altin Koza Film Festivali'nde "Orhan Kemal Emek Ödülleri" sahiplerini bulduFikret Kavgali,Koray Kiliç- Senarist, yazar ve yönetmen Ahmet Soner ile sarkici Belkis Özener ödül aldi

ADANA (AA) - Adana'da bu yil 30'uncusu düzenlenen Uluslararasi Adana Altin Koza Film Festivali'nde "Orhan Kemal Emek Ödülleri" senarist, yazar ve yönetmen Ahmet Soner ve sarkici Belkis Özener'e verildi.

"Ulusal Uzun Metraj Film Yarismasi", "Belgesel Film Yarismasi", "Uluslararasi Kisa Film Yarismasi", "Ulusal Ögrenci Kisa Film Yarismasi" ve "Adana Kisa Film Yarismasi" olmak üzere 5 kategoriden eserlerin izleyiciyle bulusacagi 30. Uluslararasi Adana Altin Koza Film Festivali kapsaminda açilis ve Orhan Kemal Emek Ödülleri gecesi Merkez Park Amfi Tiyatro'da gerçeklestirildi.

Sunuculugunu Yetkin Dikinciler'in yaptigi törende, festivale katilan filmler tanitildi.

Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, her yil Alltin Koza Film Festivali'nde çok heyecanlandigini, festivalin yenilikçi filmler yapan sanatçilara her zaman destek verdigini anlatti.

Karalar, söyle konustu:

"Sinema öyle bir sey ki dünyada ne kadar dil var bilmiyorum, her ülke hatta her ülkenin içinde farkli farkli dilleri vardir. Ama sinemanin dili evrenseldir ve sinemayi da büyük sanat yapan da budur. Birlestirici bir gücüdür sinemanin. Adana o kadar sanatsever ki o kadar sanata düskün ki o kadar seçici ki Adana sanatçi üretmede çok kadar zengin bir kent. Festivalin emege bakisi çok farkli. Dolayisiyla bu yilki emek ödüllerini sinemaya, sanatimiza çok emek veren yillarin emekçileri, yillarin sanatçilari Belkis Özener ve Ahmet Soner'e takdim ettik."

Karalar, festivale katki veren, bugüne kadar kendilerine destek veren sanatçilara ve Adanalilara tesekkür etti.

Festival Yürütme Kurulu Baskani Menderes Samancilar'in konusmasinin ardindan Orhan Kemal Emek Ödülleri sahiplerini buldu.

Senarist, yazar ve yönetmen Ahmet Soner, Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar'in, sarkici Belkis Özener ise oyuncu Binnur Kaya'nin elinden ödüllerini aldi.

Ödül töreninin ardindan Candan Erçetin konser verdi.